zaterdag 12 november 2011

Alarm ingebouwd en knipperlicht probleem opgelost

Vandaag het alarm 'ingebouwd' in de mango (klittenband), in het filmpje hieronder ligt ie nog los omdat de lijm van het klittenband nog niet droog was maar hij komt uiteindelijk achter de stoel achter de accu te liggen. Hij is vrij gevoelig maar dankzij de klittenband verbinding wordt dit nog enigszins gedempt. Het alarm lijkt alleen op korte schokken te reageren en bv niet als ik de mango rustig heen en weer schudt zoals bv bij harde wind:  Het filmpje laat in elk geval duidelijk zien dat je het wel uit je hoofd laat om de mango te willen stelen.



 

Tevens vandaag eens gekeken waarom mijn knipperlicht niet goed wilde werken, en dan met name de linkerkant. Ik vermoedde dat er ergens een slecht contact zat en dat contact heb ik gevonden... Op de knipperautomaat zitten 2 kabels aangesloten die met kabelschoentjes aan de automaat zitten, wie ze aangesloten heeft weet ik niet maar die had in elk geval nog nooit van een soldeerbout gehoord, de kabeltjes zaten alleen geklemd in de kabelschoentjes en maakten dus zo slecht contact. De soldeerbout gepakt en de boel eens netjes aan elkaar gesoldeerd. Tevens de massa aansluiting goed aangedraaid en de boel knippert weer zoals het hoort te knipperen.

Daarnaast de moertjes waarmee de veerpoten vastzaten een beetje vaster gezet (kon ze met de hand losdraaien, dat lijkt me niet de bedoeling!) , gekeken of mijn schakelaartje voor een claxon later past in een loze aansluiting op het stuur (het past !) en de verbinding van de cardankoppeling een klein beetje strakker aangedraaid ivm behoorlijk wat speling op het stuur. 

Als afsluiting de bandjes allemaal  weer op spanning gebracht (5 bar) en de mango een wasbeurtje gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten