zondag 13 november 2011

Knipperlicht bekabeling

Wat begon als een simpele meting om te kijken waar ik eventueel een zoemer kan plaatsen voor het knipperlicht eindigde in een reparatie:
De plusdraad van de knipperlichten lag gewoon compleet bloot , welliswaar zat er een stuk tape omheen maar na het wegpulken daarvan schrok ik me rot van wat ik aantrof:
Dat is natuurlijk vragen om kortsluiting en niet meer werkende knipperlichten dus vooruit, de soldeerbout maar weer uit het vet gehaald en de kabel weer aan elkaar gesoldeerd met een klein stukje extra kabel ertussen ivm de lengte. Daarna isolatietape eromheen en een stukje kabelmesh en het geheel ziet er weer redelijk toonbaar uit:Toch vind ik dit nog altijd een walgelijk aangelegde kabelboom, dat moet echt nog een keer compleet op de schop. Ik denk dat ik dan ook maar direct een kastje bouw waarin verklikkerLEDs zitten, een zoemer en misschien nog zaken als een klokje, een USB aansluiting etc. Maar dat is nog even voor als het weer wat warmer is buiten. Voorlopig hou ik het zo maar even. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten