woensdag 30 november 2011

Onmogelijke bochten

Vanwege de afsluiting van een belangrijk deel van mijn fietsroute ben ik gister via een andere route naar huis gereden en wat een gedrocht van een bocht kwam ik daar tegen zeg: (voor de kenners: Kruising zwaluwlaan, churchilweg Schiedam)


Ik moet daar naar links maar de bocht is vrij krap en ik kan dan niet goed uitkomen bij het drukknopje voor het stoplicht, en laat dit nou nét een stoplicht zijn waar geen lus in het wegdek zit........ niet erg handig dus. uiteindelijk een beetje heen en weer geflinstoned maar ik kwam helaas niet goed uit maar ik had op een gegeven moment wel genoeg ruimte gemaakt voor een bejaarde die zich tussen mij en het knopje friemelde met haar fiets en op de knop drukte voor me.

Als ik diezelfde route andersom rij moet ik deze bocht maken: (voor de kenners: Kruising Hargalaan, churcilweg Schiedam)
Komend van rechts moet ik naar links, dat is met een open ligfiets al een héél krap bochtje en zelfs op een rechtop fiets al geen onverdeeld genoegen. Met een velomobiel helaas schier onmogelijk om die bocht te halen én bij het knopje uit te komen.

Eigenlijk heb ik gewoon een vreselijke hekel aan knopjes bij verkeerslichten. Moet je je eens voorstellen dat automobilisten op een knop moeten drukken om groen te krijgen. Het is eigenlijk gewoon waanzin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten