donderdag 17 november 2011

Topsnelheid eens geprobeerd

Vandaag eens een andere route gepakt om te kijken hoe hard ik de mango vooruit kan krijgen, dat viel me eerlijk gezegd nog een beetje tegen, maximumsnelheid lag op 43km/u en ik kon een kilometer of 4 de 40km/u aanhouden (toen was de rechte weg weer op helaas ) maar het kostte wel aanzienlijk meer moeite dan bv 35km/u wat relatief makkelijk gaat. Ik had de kap er niet op , misschien scheelt dat nog wat kilometers per uur? En ik heb natuurlijk 3 x marathon plus eronder, zal ook niet helpen voor de snelheid. Toch nog een hele aardige 27,8km/u gemiddeld gereden.

 En even een inschattingsfoutje ik wilde een fietspad opdraaien maar dat is een haakse bocht met in het midden een paaltje dus ik snij de bocht een klein beetje af maar de mango zakte weg in het gras ernaast met het rechterwiel dus kwam de body op het asfalt terecht  gelukkig geen schade, geen kromme velgen en andere enge dingen maar wel een lesje voor volgende keer. Don't leave the asphalt!

En vandaag óók nog eens geleerd dat automobilisten ook geduldig kunnen zijn. Die weg waar ik even de top wilde uitproberen was een vrij smalle weg , meer een soort fietspad, maar er mogen ook gewoon auto's komen en auto's mogen er 60km/u. Op een gegeven moment kwam er toch een auto achter me rijden maar hield netjes afstand en is de hele weg zonder seinen en toeteren achter me gebleven en ook de auto die de weg wilde opdraaien wachtte aan het einde netjes tot ik voorbij was.

1 opmerking:

  1. Hallo Mark,

    je bent lekker aan het knutselen met #27. Ik heb dat nooit goed aangedurfd, dus maar een nieuwe Strada gekocht ;-)
    Maak je geen zorgen over de topsnelheid, in de winter (koude dikke lucht) en op M+ banden ga je niet heel hard. Op Kojaks heb ik als top 57 km/u gehaald, dus nog even oefenen.

    Tot snel

    BeantwoordenVerwijderen