zaterdag 5 november 2011

Van open ligfiets naar velomobiel

Sinds ik een jaar of 2 geleden overgegaan ben op een ligfiets ben ik ook al sinds 2 jaar verlekkerd aan het kijken naar een velomobiel. Nu had ik hier weinig nut voor aangezien ik dichtbij mijn werk woon. Begin dit jaar ben ik echter verhuisd naar een andere stad en is de woon-werk afstand iets groter geworden, nog altijd een weinig opzienbarende afstand van 10km maar toch.

Mijn open ligfiets beviel me tot nog toe altijd prima maar toch bleef de velomobiel trekken, zeker als het slecht weer was. Met de auto gaan bij rotweer is natuurlijk een optie maar niet zo'n hele goede aangezien heel nederland bij rotweer besluit met de auto te gaan en je dus vrolijk in de file kan aansluiten.

De laatste keer toen het regende en ik besloot om tóch met de fiets te gaan zei mijn vriendin "Als je nu nóg de fiets pakt kun je net zo goed je auto wegdoen"

Met die woorden in het achterhoofd ben ik toch maar eens serieus over die optie gaan nadenken. Er moest immers nogal wat veranderd worden, de auto zou dan verkocht moeten worden, ik moet een stalling regelen voor een velomobiel etc.


Alsof het lot mij gunstig gezind was kon ik een deel de garagebox van mijn schoonouders gebruiken én toevallig stond er dat weekend een gele mango te koop op ligfiets.net. De uitvoering én de kleur die ik wilde.
Aangezien die niet zo heel frequent te koop staan heb ik direct contact opgenomen met de verkoper en was ik de dag erna met een aanhanger op weg naar Almere om hem op te halen.

En zo staat er sinds 23 oktober 2011 een knalgele mango in de garage!
Om precies te zijn mango nummer 27 nog geproduceerd door Velomobiel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten