vrijdag 2 december 2011

Over de snelheid...

Een lekkere rit naar huis, schuimdekje eraf gelaten omdat het nog best warm was en nog een beetje lekker kunnen doortrappen met continu tussen de 29 en 32km/u op de teller als kruissnelheid met een maximum van 36km/u. Kan beter maargoed, ik was ook wel gesloopt na een drukke dag op het werk. Toen ik thuiskwam stond de teller op een gemiddelde snelheid van 24,6km/u.

Toch heb ik het idee dat de fiets een stuk vlotter moet kunnen, deze snelheden haal ik namelijk óók op mijn open ligger en dat is absoluut geen racemonster.

Misschien dat mijn andere achterband toch wat meer rolweerstand geeft, een vredestein san marino in de maat 47-406.
Hij is wel een wonder van comfort maar omdat hij maar tot maximaal 3 bar mag worden opgepompt (en ik zondig al, hij staat op 3,5 bar) en omdat de band zichtbaar veel speling zijwaarts heeft kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat hij wel wat energie wegsnoept.

Ook moet ik eigenlijk eens de sporing controleren en heb ik het idee dat 1 lager af en toe wat herrie maakt, maar dat kan ook van alles en nog wat zijn. Een velomobiel is nogal een klankkast....
Aan de andere kant is een kruissnelheid van 30km/u tot 32km/u echt heel makkelijk te rijden, alleen lijkt het alsof er boven die snelheid ineens de rem erop gaat. Het kost onevenredig veel kracht om bv langdurig boven de 35km/u te rijden. Zou dat dan toch door de mindere stroomlijn van de mango t,o.v. de quest komen? Of ben ik gewoon een zwakkeling, dat kan natuurlijk ook ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten