vrijdag 30 december 2011

Ziek geweest en verkeerslichten.

Vandaag mezelf toch maar weer eens in de fiets gehesen. Was van de week een paar dagen vrij maar was helaas ook ziek. Ondanks dat ik me vandaag niet fantastisch voelde toch maar met de fiets want met de auto is ook maar niks.
Alsof het lot me niet gunstig gezind was... een hoosbui kwam na een kleine 10 minuten op me terecht. Ik had helaas niet mijn pet op maar een muts en die is niet bepaald handig in de regen. Dus snel geschuild en mijn pet gepakt en opgedaan.
Pas toen zag ik hoe enorm hard het regende, wat is zo'n velomobiel toch eigenlijk fijn! ik had er relatief weinig last van eigenlijk :)

Ook nog gefilmd op weg naar huis wat overigens een érg lekker ritje was ondanks de koude wind. Flinke snelheden op  de teller, het fietspad direct na het industrieterrein heb ik met snelheden van boven de 40km/u afgelegd en ook verderop de rit is het niet veel onder de 32km/u geweest.
Helaas ook een mislukte test, ik wist bij 1 verkeerslicht niet 100% zeker of er een lus in het wegdek zat en aangezien ik nu toch bijna alleen op de weg was maar eens getest of dat zo was. Nou na 4 minuten wachten en al 3 autorondes te hebben meegemaakt was ik het zat en heb ik toch die $&*# knop maar ingedrukt. Dat hielp wel want na minder dan een minuut kreeg ik groen. Wat hebben fietspadbouwers toch tegen lussen? Automobilisten hoeven toch ook niet op een knop te drukken ........


Ook nog een leuke constatering:

Afgelegde afstand 10km
Reistijd: 28 minuten
Waarvan ik 8 (!) minuten heb staan wachten voor verkeerslichten.

Dat is dus bijna 30% van mijn reistijd die ik sta te verdoen bij verkeerslichten. Vandaar dat mijn alternatieve route om de stad heen (en dus zonder verkeerslichten) die 30% langer is (13km) even lang fietsen is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten