vrijdag 13 januari 2012

Eikel in een groene peugeot 206 en snelheid

Nog even een bedankje aan de eikel in een donkergroene peugeot 206 die me bijna naar de andere wereld had geholpen vandaag maar dankzij vol in de ankers te gaan mij en een brommertje nét niet geraakt heeft.

Volgende keer graag NIET met een bloedvaart over een druk bereden industrieterrein rijden en op een kruisend voorrangsfietspad afscheuren zonder te kijken of er wat aankomt!

Ik had de auto al aan zien komen maar hij reed zó hard dat ik ondanks mijn remactie toch met mijn neus nog voor de auto tot stilstand kwam. Blijkbaar schrok de automobilist ook want hij remde eerst 1 keer keihard (waarschijnlijk voor de brommer) en daarna nog een keer toen hij weer wilde optrekken omdat hij mij zag.   Hopelijk rijdt deze bestuurder volgende keer iets nadenkender. Gelukkig kom ik dat soort wegpiraten niet al te vaak tegen.

Vandaag dankzij een andere route over de watersportweg in Schiedam en de westlandseweg in Vlaardingen heb ik een hele aardige 27km/u als gemiddelde snelheid gereden. Ik had zelf niet verwacht dat het zo vlot zou zijn maar ik denk dat het aantal verkeerslichten (slechts 2 ipv 5) daar voor een heel groot deel debet aan is. Op mijn normale route komt het regelmatig voor dat ik gewoon 30% van de tijd (!) voor verkeerslichten sta te wachten.  Dat drukt je gemiddelde nogal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten