donderdag 5 januari 2012

Rothond

Rij vandaag ondanks de storm gewoon door in de Mango, nu was niet alleen de storm een groot probleem, in al haar wijsheid heeft de gemeente Vlaardingen bedacht dat het wel een goed idee is om de verkeerslichten een vakantierooster te geven. In de praktijk houdt dat in: sta je voor een fietsers verkeerslicht en druk je NIET op de knop... dan kan je wachten tot je een uitgemergeld skelet bent want hij wordt gewoon NOOIT groen.  Waardeloos beleid natuurlijk maarja, als 'groenste gemeente' heeft Vlaardingen het sowieso niet zo op fietsers want de fietsroutes door de stad zijn echt dramatisch.

En wat ik net meemaakte sloeg ook wel alles. Vrouw loopt op de stoep met haar hondje en is blijkbaar bijna thuis want ze maakt het hondje los en het hondje rent als een speer naar een huis toe .. helaas wel vlák voor mijn fiets langs of beter gezegd: als ik niet vol in de remmen was gegaan had het hondje zo plat als een pannekoek geweest. De vrouw schrok dan ook enorm want ze wilde er zelf achteraan lopen en zag ineens mij aan komen rijden.
Waarom mensen hun hond losmaken midden in een stad en los over straat laten rennen is echt beyond me.. ik kan het niet begrijpen. Dit keer had ze in elk geval geluk dat mijn reactievermogen én remmen goed genoeg waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten