maandag 16 januari 2012

Snelle rit

Of ik had er zin in of mijn fiets had er zin in maar hoe dan ook heb ik vandaag wel een net record neergezet.
Vanochtend reed het al lekker door ondanks de kou, vanmiddag op de terugweg ging het helemaal lekker. Eerst eens een andere route over het industrieterrein gepakt via de van heekstraat en de de Brauwweg (schiedam) en daarna het hazepad op. Dat ging best vlot en op het hazepad heb ik het gas even opengetrokken en bereikte ik een topsnelheid van 46km/u, best netjes. Ik denk dat 50km/u wel ongeveer mijn top gaat worden met deze fiets en mijn benen. Wat me opviel was hoe ontzettend lang je nog uitrolt dankzij de stroomlijn.

De rest van de rit, over de sportlaan en de westlandseweg gingen ook voorspoedig. Daarna over de trekkade en de watersportweg nog even lekker doorgereden met snelheden ruim boven de 30km/u.

Niet zo heel gek dat ondanks 2 stoplichten en een meute traag rijdende miepen mijn gemiddelde snelheid over 12,8km vandaag in 25 minuten rond was afgelegd. Dat is 30,7km/u gemiddeld! Ik ben blij en vraag me tegelijkertijd af hoe snel ik zou rijden in een race. Misschien toch maar eens erover denken om met bv de 1uurs race van cyclevision mee te doen. Ik denk dat 35km/u als gemiddelde over een uur op een racebaan zeker haalbaar is maar dan bungel je al bijna onderaan de lijst. Wil je in de top 10 komen dan moet je al boven de 55km/u gemiddeld rijden, dat haal ik nu niet eens als topsnelheid.... Maar wat niet is kan nog komen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten