dinsdag 31 januari 2012

Vervelende situaties en bedankt RVV

RVV(reglement verkeersregels en verkeerstekens) hoofdstuk 2 paragraaf 1 artikel 5 lid 4:
Bestuurders van fietsen op meer dan 2 wielen en fietsen met een aanhangwagen die met inbegrip van de lading breder zijn dan 75 cm mogen de rijbaan gebruiken.

Deze wettekst heb ik vandaag toch maar even gebruikt, ondanks dat ik er zelf niet zo'n fan van ben om tussen auto's te fietsen. Situaties als deze zijn voor tweewielers al niet fijn, met een driewieler is het onmogelijk:Grotere kaart weergeven

De rode lijn is de weg die de fietser zou moeten volgen, over het fietspad. De groene lijn is de lijn zoals de auto's hem moeten volgen. Ik heb vandaag dus even autootje gespeeld want de 90 graden bocht die de rode lijn maakt haal ik van zijn leven niet met mijn velomobiel en het is bovendien een levensgevaarlijk kruispunt waar al meer dan eens ongelukken zijn gebeurd.
Dit is de kruising in Vlaardingen van de Marathonweg en Marnixlaan.

Dan nog een fijn bochtje bij station vlaardingen oost:Ik haal het bochtje nét maar ik moet dan wel met 1 wiel door het gras rijden.

Ben blij dat het niet mijn normale route is (al was het alleen al vanwege de dramatische middeleeuwse klinkerwegen) maar ik moest mijn auto ophalen bij de garage en dit was de snelste weg.

Althans, ophalen heb ik later gedaan maar in elk geval afgerekend en de sleutel vd auto  weer meegenomen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten