woensdag 22 februari 2012

Niet zo'n fijn ritje

Soms heb je van die dagen...
 
Vandaag een rit met een hoop bijna aanrijdingen en bijna ongelukjes  Of het nou aan mijn slaperige kop kwam weet ik niet maar echt een relaxed ritje was het niet bepaald. 
 
Eerst wil ik een jongetje op een bmxje inhalen, rijdt al de hele tijd netjes rechts en uiteraard net als ik er met mijn neus half langs rij duikt ie ineens naar links. Dankzij een heftige stuurbeweging naar links kon ik een aanrijding voorkomen en het jongetje schoot van schrik ook gelijk weer naar rechts maar pff dat scheelde echt niet veel.

Klein stukje verderop staat een brommertje bij het verkeerslicht te wachten dus ik wil er naast staan en schaaf een klein beetje met mijn linkervelg tegen een stoepje wat daar ligt  niks aan de hand verder maar desalnietttemin slording inschattingsfoutje van mij.
Tevens kon ik het brommertje ook nog eens niet bijhouden! Grr.  en het was nog wel een blauw plaatje....

Dan nog het laatste stuk op het industrieterrein, eerst komt er een malloot de bocht omzeilen die de bocht echt letterlijk compleet afsneed, dankzij remmen van mij en een uitwijkmanoeuvre van hem kon een aanrijding uitblijven maar pff ik schrok me dood! Wat een idioot was dat.

Volgende stukje op het industrieterrein: Ik kom bij een gelijkwaardige kruising aan en er komt een auto van rechts dus ik vol in de ankers maar of mijn remmen wilden niet goed of mijn handen knepen niet hard genoeg maar ik stond intussen al met mijn neus OP de kruising en de auto was intussen ook al gestopt en wenkte dat ik door kon rijden, mijn fout dus want ik kwam eigenlijk met een te hoge snelheid aanrijden 

En omdat ik mijn jas aan had gedaan zweette ik ook nog als een jekko 

al en al niet echt een fijne ochtendrit gehad maargoed er is gelukkig niks gebeurd, vanmiddag hopelijk beter

3 opmerkingen:

 1. Soms zit het mee en ........ , ik laat die brommertjes,snordingen meestal gaan omdat ik die uitlaatgassen niet zo fijn vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer altijd mijzelf heftig te verzetten tegen dit soort acties.
  Het lijkt idd wel of het verkeer steeds chaotischer wordt. Of er geen verkeersregels zijn.
  Er is meer aan de hand denk. Mentaliteit veranderd en we worden afgeleid in het verkeer. Ook worden we gebombardeerd met info en prikkels. Daar moet je selectief mee omgaan anders wordt je gek.
  Volgens mij leid dat tot minder bewust en geconcentreerd deelnemen aan het verkeer. Het is maar een theorie.

  Ik maak evengoed fouten in het verkeer wat weer tot ergernis van een ander kan leiden. Niet te voorkomen. Laten we elkaar er niet te hard op aanspreken. Maar oplettend blijven.
  Als er weer iets gebeurt waar ik mij aan stoor, denk ik (soms hardop voor mijzelf) "Vergeef het hun Heilig Christoffel, zij weten niet beter." Het helpt meestal. Het is een buffer om te voorkomen al te heftig te reageren. Ik heb mijzelf ook aangeleerd niet ongecontroleerd te gaan zitten vloeken uit ergernis.
  Ik zeg meestal zachtjes iets belachelijk voor mijzelf op een frustrerende reactie "pot pindakaas!", "boterham met jam!" of "donderdag!" en vergeet het voorval zo snel mogelijk.
  Mmm...einde audiëntie van het orakel...Haha! ;-P

  BeantwoordenVerwijderen