donderdag 16 februari 2012

Rustig ritje

Gisteren met de auto naar het werk geweest (ik weet het: foei) maar ik was verkouden en had geen energie om te trappen.

Vanochtend ging het wel redelijk dus weer met de velo naar het werk gegaan, ondanks een wat trage start toch nog een een aardige rit gehad. En omdat de temperaturen weer boven de 5 graden waren uitgekomen heb ik weer lekker zonder de schuimkap gereden. Ik vraag me echt af hoe dat gaat als het straks zomer is qua warmte. Dan zal ik waarschijnlijk wel sneller met de open ligger gaan want geloof het of niet: ik zweette me kapot toen ik aankwam.

Deze rit heb ik me eigenlijk maar op 1 stuk even geroepen gevoeld om harder door te trappen. Spontaan had ik last van BIS (brommer inhaal syndroom) en ik weet toch echt zeker dat een blauw plaatje niet met snelheden boven de 35km/u op me uit zou moeten lopen maar helaas ik hield hem niet bij. Opgevoerde rotdingen! ;)

Gemiddelde snelheid over 10,15km  lag vanochtend op 23,9km/u , goed genoeg  voor mijn route.

1 opmerking:

 1. Ik hoop dat je me geen bemoeial vind. Ik reageer overal op.
  Maar juist omdat je kennelijk een starter bent, merk je veel voorkomende problemen op en los je die duidelijk op. Heel zinvol om met andere te delen. Ik hoop je met mijn tips wat te helpen zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Maar ik kan het natuurlijk ook fout hebben of misschien wist het allemaal al.

  Het warm hebben nu heeft iedereen last van. Na die extreem koude periode heeft je lichaam zich daaraan aangepast. Het is nu dik 20 graden warmer!
  Natuurlijk voelt dat warm. Geen probleem toch?
  Over een week voelt de dezelfde temperatuur weer koud aan.....:-(

  Ik fiets zelfs bij 30 graden nog met de Quest. Voelt vreemd genoeg koeler dan met een open fiets.
  Je zit uit de directe zon en de voetgaten produceren een verkoelende luchtstroom. Alleen bij lage snelheden tegen een heuvel op wordt het pas echt warm in een velomobiel. De quest pak ik toch vaak voor dagelijks woon-werkverkeer ondanks het mooie weer.Verder is met een open fiets rijden zomer vooral leuk om te doen. Dus verkoop hem nog maar niet....

  BeantwoordenVerwijderen