vrijdag 3 februari 2012

Sneeuw

Vandaag was het zover: het sneeuwde en ondanks dat ik niet in de bijna 900km file stond ben ik toch 2 keer zo lang onderweg geweest. De reden? Fietsen in een velomobiel in de sneeuw is ZWAAR ! Je moet niet alleen met 1 wiel extra door de sneeuw ploegen, je moet ook constant corrigeren want elk wiel zoekt een eigen spoor en dat is ook erg vermoeiend rijden. Bovendien is door het geringe gewicht op het achterwiel de tractie ook niet optimaal en trap je dus een hoop energie letterlijk weg.

Toegeven: omvallen gaat dan weer niet :)

Omdat het parkje bij ons achter niet gestrooid was was dat extra zwaar trappen. Ik dacht slim te zijn en het voorste blad eens op standje: berg te zetten. Nou dat trapte wel érg licht dus hop weer naar het grote voorblad... of niet? helaas ketting eraf. Dus met koude vingertjes de ketting er weer opgelegd en verder geploegd.

Fotos! :

Mijn fiets zoals ik hem aantrof:Helaas wat sneeuw naar binnen gevallen toen ik de kap eraf haalde...


strooien doen we niet aan in Schiedam:


O in Vlaardingen ook maar beperkt:


Eenzaam in de sneeuw:

Ritje heeft me vandaag in plaats van rond de 30 minuten precies een uur geduurd, dat maakt een gemiddelde snelheid van rond de 12-13km/u . Maar ach het was wel weer leuk!

En voor ik het vergeet nog een opmerking die ik kreeg toen ik over het industrieterrein aan het glibberen was: "Is dit de sluiproute voor bananen? " Wat moet je daar nou op zeggen!

4 opmerkingen:

 1. "Wat een kromme bewering!", misschien? (had ik ter plaatse niet kunnen verzinnen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat late reactie, ik ontdek je blog net pas.
  Ik neem mijn kleine tarp mee als ik sneeuw of regen verwacht en de fiets moet buiten slapen.
  Met een paar haringen of touwtjes zet ik het vast. Schuimkraag blijft waterdicht en droog.
  Valt er ook geen sneeuw of water in op het zadel.
  Als ik geen zeil bij me heb dan laat ik ook wel eens mijn nat gezwete fietsshirt 'drogen' op het zadel. (moet je wel een droog reserve setje bij hebben natuurlijk..Tip)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ps, je hebt je tijdzone voor je blog niet goed staan...;-)
  Hij loopt 9 uur achter.

  BeantwoordenVerwijderen