woensdag 22 februari 2012

Stuur recht zetten

Ik kreeg van Lorenz een linkje door over hoe je het stuur op een andere manier recht kunt zetten. Ik heb de sporing aangepast maar je schijnt ook het stuur zelf te kunnen aanpassen. Of dit ook op de mango van velomobiel kan weet ik niet maar in elk geval bij de mango's gemaakt door Sinner bikes. Het linkje is dan ook van Sinner:

http://www.sinnerbikes.com/howto/sinner_mango_positioning_handlebar/album/

Zo te zien zit de stuurkolom vastgeklemd in een klem die de stuurstangen laat draaien en kun je dus die klem gewoon wat los draaien, stuur recht zetten en de klem weer vastdraaien. je hebt zo te zien wel een enorm lange tool nodig om er bij te kunnen.

Misschien een handige tip, bedankt Lorenz!

2 opmerkingen:

 1. Ja daar had ik in een ander post van je al over.
  Mijn stuur stond ook scheef. (VM.nl Quest, april 2011)
  Jan monteur van VM.nl merkte dit op bij de 10000 km beurt vorig jaar.
  Ik had er niks van gemerkt.
  Hij heeft er nog een stevig klus aan gehad om het te corrigeren. Er kwam een draaibank aan te pas voor de precieze passing en reiniging. Er zat nl. lijm op. Er brak ook wat af bij het demonteren wat vervangen moest worden. Lijkt me iets om rekening mee te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de Velomobiel.nl Mango's is het vergelijkbaar als bij de SinnerBikes Mango. Je hebt er een hele lange inbussleutel #5 voor nodig en een taps toelopend latje om als een wig onder het stuurarmpje te drukken zodat deze niet naar beneden kan zakken. De extra lange inbussleutel kun je bijvoorbeeld met verlengstukjes van een ratelset maken.

  BeantwoordenVerwijderen