zondag 5 februari 2012

Vloerbedekking in de Mango

Simpele oplossing om de voetgaten wat meer dicht te krijgen tegen de koude wind:

Een tapijtegel van 50x50 past prachtig in het vooronder en dekt de trapgaten voor ongeveer 90% af dus er kan nog een klein beetje wind naar binnen voor de nodige afkoeling. Snel erin te leggen en weer te verwijderen, flexibel genoeg om niet met de voeten in de knel te komen en je kan zeggen dat je hoogpolig tapijt in je fiets hebt!

Achteruit kan nog door de wielen met de hand naar achter te draaien (geprobeerd: dat werkt zolang je niet in een fikse sneeuwbult rijdt)

3 opmerkingen:

 1. Slim idee Mark! Dan moeten de schoenen er echter niet teveel doorheen steken bij het rondtrappen, anders lijkt het me wel hinderlijk.

  Bij mij zal dat niet gaan werken bij schoenmaat 45, maar ik angezien ik eigenlijk geen hinder ondervind van koude wind in mijn Quest, is dit ook niet erg.

  Groet, Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een slim idee.
  Misschien is het een idee om de stok die je toch al aan boord hebt (ik nog niet) voor de lichtknopjes, te gebruiken om de tegel op te wippen als je de achteruit echt moet gebruiken. In jouw geval niet heel noodzakelijk (mango) maar voor velomobielen met gesloten wielkasten...
  Volgens mij heb ik nog een zoon tegel liggen dus morgen meteen maar even proberen hoe dat uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mazzelkont!
  Slim idee die tegel.
  Werkt niet bij mij, leef op grote voet van nature.....;-D

  BeantwoordenVerwijderen