vrijdag 24 februari 2012

Wat is een fietspad?

Ben ik bijna thuis aangekomen wordt er door een bejaarde man met zijn arm geseind dus ik stop. Het enige wat hij zegt: Rustig aan, rustig aan... Nu deed ik rustig aan (ik reed nog geen 20km/u ) dus ik zei dat ik rustig  aan deed maar het enige weerwoord wat hij daarop had was 'nou... '

Hij liep al weer weg voordat ik de discussie verder aan kon maar hij vond het blijkbaar erg vreemd dat als hij met zijn bejaarde kop op een fietspad wandelt dat er dan wel eens fietsers fietsen?  Zou hij soms op een autosnelweg ook de auto's manen tot stoppen en dan zeggen "rustig aan, rustig aan! "

Wat bezielt sommige mensen...  en dan ook nog zo brutaal zijn om gelijk weer weg te lopen.

En dan vinden bejaarden het vreemd dat ze geen respect meer krijgen door dit soort acties. Het is niet de eerste keer dat ik een discussie heb met bejaarden op dat fietspad, vorige keer omdat ik telkens vol in de remmen moest voor een loslopend hondje. Blijkbaar hebben zij zich dat stuk toegeeigend ofzo als wandelpad maar dat is het helaas voor hun niet.  Ik blijf daar mooi fietsen en volgende keer kunnen ze een iets minder vriendelijk antwoord krijgen.

2 opmerkingen:

  1. Vorige week werd mij op een niet mis te verstane manier vanuit een rijdende auto door het open raam duidelijk gemaakt dat ik toch echt op het "fietspad" moest gaan rijden. Daarbij werd nadrukkelijk gewezen (door dat open raam) naar de "Fiets-suggestie-strook" die daar aanwezig is. Helaas is die strook daar zeer smal en ook nog eens van het allerbelabberdste soort asfalt dat ik ooit heb gezien. Ik probeerde uit te leggen dat het geen echt fietspad is, maar ik kreeg alleen een ontzettend grote bek en een aantal opgestoken middelvingers. Ik heb ze mijn allergrootste glimlach geschonken en haalde ze daarna in het centrum van het dorp in.....;)

    Oh ja, ze gaven zelf nergens richting aan en ze reden te hard op een stuk waar de maximum snelheid 30 is. Ik reed namelijk 30 en ze liepen toen flink op mij uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt soms wel of de wereld alleen nog maar bestaat uit horken en eikels inderdaad. Ik heb ook wel eens ruzie gehad met een taxichauffeur die vond dat ik het fietspad op moest. ALleen een beetje jammer dat het fietspad afgesloten was en ik dus uberhaupt geen keuze had. Begrijpen deed ie dat geloof ik niet maarja, daar heb je een IQ voor nodig dat hoger is dan de gemiddelde kamer temperatuur.

    BeantwoordenVerwijderen