donderdag 1 maart 2012

Afsluiting fietspad

Rij ik gister naar huis en in haar oneindige wijsheid heeft de gemeente Schiedam (die wat mij echt uitgeroepen mag worden tot meest trieste gemeente qua fietsbeleid ) een stuk fietspad afgesloten. Alleen is dat nou net een vreselijk belangrijk stuk fietspad, het is namelijk dé doorgaande route richting het industrieterrein. De omleidingsroute die ik moest rijden was echt dramatisch. Ten eerste hadden ze op een deel paaltjes neergezet waar ik niet langs paste met mijn mango dus ik moest half over de stoep rijden en daarna moet je maar bij 2 verkeerslichten enorm lang wachten en daarna moet je nog een keer een drukke weg oversteken voordat je weer bij het afgesloten fietspad aan de andere kant uitkomt.

Ik heb vanochtend eens gekeken hoeveel het nou omrijden is: het afgesloten stukje is misschien 200 meter, het om te rijden stuk is ruim 2 kilometer en je hebt op de heen weg maar liefst 3 stoplichten bij een enorm druk kruispunt, dus je staat er ook nog eens láng te wachten. Ik was vanochtend ruim 12 minuten langer onderweg hierdoor. Op een totale reistijd van normaal 25 minuten vind ik dat onacceptabel.  Ik heb de gemeente dan ook al gemaild met de vraag hoe lang de afsluiting gaat duren ,waar het voor is etc. want informatie was op de bon geloof ik. Er stond niks aangegeven, alleen maar een bord dat je er niet in mocht met hekken ervoor.


Hier de situatie, rood is het afgesloten stukje fietspad, blauw is mijn normale route en groen is hoe de omleidingsroute loopt, de oranje bolletjes geven de verkeerslichten aan.


Dat is toch geen fatsoenlijk alternatief? Bovendien zijn de opties al beperkt omdat Schiedam altijd alles tegelijk openbreekt. Het halve industrieterrein is al onbereikbaar (letterlijk! ) omdat alles openligt en de enige andere route is bovenlangs maar of dat te rijden is betwijfel ik omdat ik dan over de woudweg moet en laat daar nou net de aan te leggen A4 dwars doorheen gaan. En daar ligt sowieso al alles in de omgeving voor overhoop.

Nog even en ik kán niet eens meer op de fiets naar het werk.  Bah.

1 opmerking:

 1. Leuke uitdrukking: Informatie is op de bon. :-)

  Wegafzetting voor fietsers erger ik me ook wel eens aan.
  Soms staan fietspaden ten diensten van werkzaamheden op de hoofdrijbaan of bij huizen langs de weg.
  Ik probeer daar, letterlijk en figuurlijk, niet te lang bij stil te staan.
  Slecht voor je humeur. Maar oppotten is slecht voor je karakter.
  Melden bij de verantwoordelijk wegbeheerder is wat rest als het om langdurige werkzaamheden gaat.

  Het bord fietsers afstappen is berucht. Vaak onnodig en meestal is er wel ergens een doorgang te vinden.
  Dat er een omleidingsroute is aangegeven is op zich wel positief. Men heeft aan de fietser gedacht. Dat deze dan mijl op zeven via autoroutes wordt gestuurd is dan weer vervelend. Weet je een alternatief? Wederom naar de verantwoordelijke wegbeheerder stappen. Misschien zijn ze wel blij met je tip.
  Meestal ben ik zelf zo eigenwijs zo lang mogelijk de oorspronkelijke route (met gepaste snelheid) te blijven volgen. Vaak duurt het het nog dagen zo niet weken voordat de werkelijk doorgang verspert wordt.
  Succes en....bewaar je kalmte tegen de wegwerkers. Ze zijn voor jou bezig.

  BeantwoordenVerwijderen