dinsdag 27 maart 2012

Nieuwe camera besteld

Ik ben al tijden mijn cameraatje kwijt. Waar dat ding is gebleven mag joost weten maargoed, hij maakte toch al geen enorme opnames en duur was ie ook niet maar het is toch jammer dat ie kwijt is.
Maar ik vind het toch wel leuk om opnamen te maken tijdens het fietsen dus ik heb een nieuwe camera besteldhttp://dx.com/720p-wide-angle-vehicle-car-digital-dvr-camcorder-w-4-ir-led-night-vision-sd-av-2-5-lcd-59283

Het moet uit china komen dus de levertijd zal wederom vrij lang zijn, meestal ongeveer een maand. Dit keer een echte 'dashcam' dus met fish eye lens. Tevens een interne accu en de maximale opnametijd per clip is 15 minuten, jammer dat het niet langer is maar ach. Hij is wel mooi plat te klappen dus kan ie mooi weer met klittenbandjes vast.  Mocht ie niet bevallen op de fiets kan ie altijd nog als bewakingsamera dienen want er zit ook een bewegingssensor op.

4 opmerkingen:

 1. Hee Mark,

  In je terugverdien-sommetje rechts zie ik dat je geen rekening houdt met de restwaarde. Ga je er vanuit dat je deze fiets helemaal op rijdt of ben je dat vergeten?

  mvg Cor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga uit van een restwaarde van 0 euro inderdaad, niet realistisch want hij zal altijd waarde blijven houden (tenzij ik hem in de prak rij) maar dat was meer voor het gemak.

   Verwijderen
 2. Zo nieuwe Blik op de Weg medewerker. ;-)
  Twilwel fiets ook al jaren met (meerdere) kamera's op zijn fiets. Ik dacht dat hij nu voor Google Streetview de fietspaden rond Groningen in beeld aan het brengen is.

  Ook interessant wat Quemo allemaal kan met zijn sleutelhangercamera's.
  Hij heeft software uitgevogeld om picture in picture te vertonen in combinatie met de GPS log.
  http://www.youtube.com/watch?v=8XFI-3MFquk&feature=colike
  Je ziet snelheid, track en positie op de track realtime meelopen. Heel fraai.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Quemo gebruikt losse GPS gegevens voor in zijn filmpjes, erg tijdrovend om dat er netjes in te plakken maar het levert wel erg strakke filmpjes op inderdaad. Deze camera heeft geen GPS gegevens standaard helaas. De filmpjes van Twilwel zijn ook altijd erg mooi vind ik :)

   Verwijderen