zaterdag 17 maart 2012

Schadereparatie deels klaar

Omdat ik vorige keer niet helemaal genoeg harder gebruikt had bij de glasvezelhars heb ik vandaag een poging gedaan om dat recht te zetten. Klein beetje hars, extra veel harder (10% ipv 2,5%) en eroverheen maar. Helaas hielp het niet, het potje waar het in zat was na 10 minuten zo hard als een steen maar de fiets bleef plakkerig. Uiteindelijk ben ik maar naar de bouwmarkt gefietst en schuurpapier gehaald en heb de boel net zolang (nat) geschuurd tot het niet meer plakte en hard was.  De stucturele reparatie is daarmee goeddeels af maar het oog wil ook wat dus het moet nog strak gemaakt worden door de boel te verven of gelcoaten. Ik ga denk ik voor de simpele oplossing (spuitbus) aangezien het een deel van de body betreft waar niet veel beweging in zit dus het risico op breken van de verf niet zo groot is.

De binnenkant, je ziet nog licht doorschijnen maar dat komt doordat er nog geen gelcoat / verf aan de buitenkant zit.  Je kunt zien waar ik de glasvezel gerepareerd heb maarja, ik ben geen expert ..


 De buitenkant is ook voorzien van een glasvezelmatje maar dit wordt nog gladgeschuurd en opnieuw gepsoten.

Tevens heb ik het stoeltje eruit gehaald en lager in de fiets gezet dmv de 2 schroeven die de stoel op zijn plaats houden en schijnbaar ook de hoogte bepalen. Hopelijk is het bij koud weer wat minder koud aangezien ik wat dieper in de fiets zit en is de stabiliteit wat beter door een iets lager zwaartepunt. Ik denk dat ik zo'n 2cm lager zit nu.

4 opmerkingen:

 1. Mark,

  met welke temp. ben je bezig geweest het mag niet te koud zijn anders reageert de harder niet goed.
  Dat het potje wel snel hard is geworden komt doordat de harder zijn eigen warmte genereerd en door de grote hoeveelheid zelfs erg warm wordt ( een heftige chemische reactie dus ).
  Je kan hier zelfs brand mee veroorzaken, heb hier vroeger wel eens mee "gespeeld".

  Succes met de reparatie.

  Groet,
  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja de temperatuur die het afgelopen week is geweest, een graad of 10 ongeveer. Misschien is dat te koud geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mark,

  ik heb vroeger zelf een surfplank gemaakt,
  - schuimkern shapen
  - bekleden met glasvezelmatten
  - aflakken met topcoat
  - strak en glad af polijsten

  Ging soms nog harder dan de dure Mistral plankjes

  ik had van pvc pijp en plastic een soort droogtunnel gemaakt, en met behulp van moeders föhn de temperatuur opvoeren, werkte perfekt.

  10 graden is wat aan de koude kant, de harder komt dan onvoldoende op gang ( meer harder heeft geen enkel effect ), dus voor de toekomst kijken of er nog een föhn in huis rond zwerft.

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan , de mijne heb ik bij velomobiel laten doen , ik had dan ook wat meer scheuren op zicht plaatsen en ik ben niet zo handig met dat spul.

  BeantwoordenVerwijderen