donderdag 29 maart 2012

Vleugels?

Vanochtend besloot ik het lekker rustig aan te doen, dat resulteerde in zo ongeveer de snelste woon-werk rit tot nog toe .... de 10km heb ik afgelegd in 22 minuten.  Dat betekent een gemiddelde (!) snelheid van 27,3km/u  Gezien het aantal verkeerslichten en mijn enorm fijne (kuch kuch) route door de stad snap je dat de kruissnelheid aanmerkelijk hoger heeft gelegen. Een behoorlijk aantal stukken heb ik met een krappe 40km/u gereden. Niet slecht voor mijn mangootje dacht ik zo!

Ben er nou nog niet echt uit of het met of zonder lexaan viziertje rijden veel invloed heeft op mijn snelheid, kap erop of kap eraf lijkt meer uit te maken, met kap erop ben ik eigenlijk standaard sneller. Alleen wel warm.

2 opmerkingen:

 1. Het minivizier werkt normaal gesproken in de marge, maar het werkt wel!
  Bij de relatief lage snelheden (sorry) van ons nauwelijks merkbaar. Je moet dus echt hard gaan om verschil te kunnen meten. Dus (ruim) boven de 40. Laat het eens 2-3 procent schelen, dan is dat nog maar 1 tot 1,5 km/uur sneller. Nauwelijks merkbaar zonder meetinstrument.
  Toch had ik lekker geen muggen in mijn gezicht langs de dijk afgelopen zondag. En de wind uit mijn oren zodat ik gesprekken kon voeren. Dat is me veel meer waard.
  De winst met schuimkraag is volgens mij ongeveer even 'groot' als cabrio rijden met minivizier. Met beide rijden ben ik niet van overtuigd of dat winst geeft.

  Het maakt plotseling veel verschil als je sterke tegenwind hebt. Dan is de winst wel degelijk voelbaar. Beter gezegd je hebt minder last van de wind dan je zou verwachten. Je gaat misschien per saldo niet sneller, maar ook niet veel langzamer met wind tegen. Dat is de winst.

  Ik heb het geregeld getest op een lang recht en winderig traject die ik elke dag reed.
  Eerst met de oude 3x26 inch BrandweerQuest met open wielen. Die ging maximaal 40+
  De nieuwe Q491 met dichte voorwielen ging daar maximaal 50
  Met tegenwind (4-5 bft) was de koek bij 35 wel op zonder vizier.
  Met vizier kon ik vaak nog wel 40 kruisen.

  Ik heb dat gejakker helaas moeten bekopen langdurig kapotte knieen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had vanochtend ook wel een beetje last van de knieeen maar dat kwam meer omdat ik gister met fiks wind tegen alsnog snel thuis wilde zijn, niet heel handig. Vanochtend dus lekker rustig aan gedaan.

   Ik heb het vizier er vanochtend weer afgehaald want pff het is toch wel echt warm met dat ding erop. Als het echt vliegjes en ander rotbeestjes weer wordt gaat ie er weer op :)

   Verwijderen