maandag 2 april 2012

Hij rijdt weer lekker

Wat een paar nieuwe kogelgewrichtjes kunnen doen. De fiets was vanochtend een heel stuk stiller op klinkerwegen en op stoeptegelpaden. Ook had ik het idee dat de vering weer actief gebruikt werd ipv dat de vering afkomstig was van de speling op de kogels.  Ook stuurt de fiets weer lekker strak, heb ook het idee dat het sturen naar links (de kant waarbij ik altijd het gevoel had dat de fiets minder stabiel stuurde) nu beter gaat, de fiets lijkt horizontaler te blijven maar dat kan ook tussen de oren zitten.

Al met al: lekker ritje vanochtend.  Alleen het stuk op het industrieterrein blijft jammer maar helaas, het wegdek is daar zo slecht, daar helpen geen nieuwe kogelgewrichten tegen. Misschien een paar soepelere voorbanden. Wil ik de lekbestendigheid van de Marathon plusjes opgeven voor meer comfort? lastig.

2 opmerkingen:

  1. De Risse-dempers komen eraan ! dat gaat een enorme verbetering geven !!
    De vergelijking : van Lada naar DS19 is niet overdreven !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat de dempers eraan komen staat vast. De wegligging zal enorm verbeteren, maar je voelt slecht wegdek nog wel degelijk. Je wordt er alleen niet meer door uit koers gebracht. De veerweg van onze velomobielen is maximaal 9 cm, dus een snoek wordt het niet :).

    BeantwoordenVerwijderen