donderdag 19 april 2012

Nieuwe camera binnen

Gisteravond mijn nieuwe camera binnen. Het is eigenlijk een dashcam voor in de auto maar met een accu dus ook los te gebruiken.

dit is de camera in kwestie: Link naar camera

Er zit een widescreen lens op (120 graden) zodat je wat beter overzicht hebt.  Het was niet zo'n duur ding aangezien ze bij mij toch altijd stuk gaan of kwijtraken maar de beeldkwaliteit is nog best aardig, er zit alleen een soort 'golvende beweging' door het beeld heen, dat is wel jammer. De zuignap die er bij zit is super en blijft ook goed op de velo zitten.
Hij neemt op in stukken van 10 minuten en begint daarna automatisch met het volgende stuk en dat gaat zo door tot de SD card vol is, dan gooit de camera het eerste filmpje weer weg en begint opnieuw.  zgn 'loop recording'
Ik heb al wel een paar keer meegemaakt dat de camera vastliep , gewoon een keiharde softwarecrash maar dat kan ook te maken hebben gehad met de bijna lege accu waarmee die geleverd werd. Vanochtend was hij opgeladen en heeft ie niet meer gek gedaan. 


Vanochtend even rondgereden met mijn "blik op de weg camera" en de volgende beelden geschoten. En Sorry, er gebeurd niet veel bijzonders ;) Wel even het beeld op 720p zetten voor de beste kwaliteit.

2 opmerkingen:

 1. Dag Mark, kun je al bepalen hoelang de batterij meegaat. wil ook zoiets aanschaffen. Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeilijk te zeggen, vanochtend een half uur opgenomen en er was 1 streepje van de 3 vanaf dus logica zou zeggen ongeveer anderhalf uur opnemen maar ik zou het echt moeten testen wil ik het zeker weten. Opladen duurt wel érg lang dus hou daar rekening mee. (volgens het boekje wel 12 uur!) .
   Ik weet ook niet of ik het apparaat zou aanraden, hij is al een paar keer vastgelopen en de beeldkwaliteit is ook niet super natuurlijk maar aan de andere kant kost het ook 3 keer niks dus tja. Voor het geld is het een leuk ding :)

   Verwijderen