maandag 23 april 2012

Oordopjes kapot en remmen gedaan

Vrijdag kwam ik bij mijn fiets terug en zag dat mijn oordopjes die nog in de fiets lagen onder de ketting waren gegleden. Uiteraard helemaal onder de olie en nog erger, na schoonmaken bleek de rechterkant niet meer te werken :( balen. vandaag maar nieuwe besteld want zo zonder muziek fietsen is ook maar stil. 

Zaterdag ben ik nog even aan het klussen geweest. Eerst maar eens gekeken hoe erg de klap op de stoep aangekomen was vrijdag maar dat bleek wel mee te vallen, klein scheurtje maar niks ernstigs. Niet direct de moeite van het repareren waard.  Daarnaast irriteer ik me al een tijdje aan het feit dat ik bij de laatste keer remkabel vervangen het handrem staafje verkeerd om had gedaan en aangezien ik de remmetjes toch even wilde schoonmaken heb ik de boel maar even losgehad om alles goed te reinigen en af te stellen.  Tevens de voorbandjes weer op spanning gebracht, de veerpoten voorzien van wat oliedruppels en de achterband iets minder lucht gegeven aangezien de fiets wat neiging had tot dribbelen als de band op de maximumdruk stond.

vanochtend reed de fiets weer héérlijk soepel. Klinkers en stoeptegels waren weer rammelvrij te nemen.

Ik moet eens gaan nadenken over de opvolger van mijn voorbanden aangezien die best hard slijten. de perfect moiree achterband bevalt me eigenlijk zo goed qua comfort (en ook qua niet lek rijden en grip) dat ik die ook op de voorwielen wil gooien , wel in een smallere maat omwille van de draaicircel natuurlijk.

5 opmerkingen:

 1. Ik had ook iets minder druk in de achterband gedaan voor wat meer comfort maar nu loopt hij heel even aan bij het ingaan van een bocht , moet er toch maar weer ietsje meer indoen.
  Ik heb voor nog de marathons zitten en die zien er na 5000 km nog prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen last van bij mijn achterband eigenlijk. Voor heb ik ook marathons, 1 daarvan is nog vrij nieuw maar de ander begint een beetje kaal te worden en heb ook geen idee hoe lang die er al onder zit, ik gok dat die zijn 4000-5000km oud is gezien de slijtage. De andere is misschien 1000km oud op zijn hoogst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hou wel rekening mee dat de 35 mm brede Perfect Moiree ronduit traag is. Dan veel liever een Kojak nemen.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onder m,n M plus heb ik een 47mm PM liggen Wim , is deze ook langzamer dan de Kojak ?

   Verwijderen
  2. Ik heb achter net als gerrit ook een 47m PM achter liggen, ik had niet de indruk dat die traag is maar de 35 is trager? Hoe zit het met comfort en lekbestendigheid?

   Verwijderen