woensdag 4 april 2012

Warm, vochtig en wegmisbruikers

Vanochtend wat druppels, kans op regen. Wat doe ik, doe ik mijn jas aan of het schuikdeksel erop en zonder jas. Uiteindelijk gekozen voor geen jas en schuimdeksel erop. Lexaan viziertje laten we thuis, veel te warm. Halverwege kookte ik ongeveer in de fiets. Volgende keer geen vest aandoen maar enkel een t-shirt. De schuimkap eraf is een optie maar dan moet ik stoppen en daar heb ik geen zin in. Uiteindelijk kom ik bij mijn werk aan en kan ik mijn tshirt ongeveer uitwringen. Gatver wat heb ik een hekel aan vochtig én relatief warm weer.   Misschien moet ik toch eens zo'n versatile dakje overwegen, dan kan de schuimkap eraf blijven en zit ik toch nog 'redelijk' droog als het een klein beetje miezert.

Ook nog een geniale actie van een hoogblonde vrouw in een fiatje. Die dacht dat het wel handig was om voor een fietspad te gaan staan. Helaas voor haar kwamen er van alle kanten fietsers aan die het fietspad op wilden of wilden verlaten (inclusief mezelf). Vrouw raakt een beetje in paniek en ziet haar stommiteit in en wil de auto draaien maar er komt ook net autoverkeer aan. Bijna een botsing en een verkeersopstopping van 4 auto's en een flink aantal fietsers. Héél goed over nagedacht mevrouw!  

Nog geen 100 meter verder rijdt er een pool een eenrichtingsstraat in tegen de richting in. Beseft dat dat niet mag en rijdt achteruit en wil keren op het fietspad. Ook niet erg handig aangezien er nogal veel fietsers onderweg zijn. 

En even later op het industrieterrein een lange rij auto's voor de ingang van mijn werk. Ik kan er langs maar vraag me af waar de lange rij vandaan komt. En ja hoor: een aso in een Audi A4 die het niet nodig vind om de RUIM beschikbare parkeerplaatsen te gebruiken maar gewoon zijn blik midden op de weg neer heeft gepleurd waardoor de vrachtwagens er niet meer door kunnen en daardoor de rest van het verkeer ook niet meer. Wat DENKEN zulke mensen toch, zijn mensen nou zó lui dat ze niet even 2 meter naar een parkeerplaats kunnen lopen? moeten ze perse laten zien dat ze in een audi rijden? ik weet het niet maar ik zie dat asociale en egoistische gedrag steeds vaker en ik erger me er echt kapot aan. Ook 1 van de redenen dat ik liever op / in de fiets stap dan in de auto. Met de fiets kun je er tenminste nog langs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten