woensdag 4 april 2012

Wat heb ik nou op mijn fiets zitten

Ik ging net eens even kijken wat ik nodig had om de fietsschades eens aan te pakken. Ik trek de tape eraf die ik er tijdelijk op had geplakt en begin een beetje te poetsen rondom de schades aan de voorkant met wat spiritus. Op het doekje bleef echter heel wat geel achter. Dat is niet goed, dat betekent dat er verf loskomt maar gelcoat zou toch tegen spiritus moeten kunnen? Bij nadere inspectie blijkt 1 van de vorige eigenaars creatief met een verfspuit aan de gang geweest te zijn. Dat verklaart een flink aantal doffe en donkere plekken aan de voorkant , onderkant voor en een paar plekjes op de bovenkant! Ik ben een lange tijd bezig geweest om die verfactie ongedaan te maken met terpentine en spiritus. Dat is wel echt monnikenwerk maar het is er grotendeels af. Alleen aan de onderkant voor zit nog wat maar dat laat ik zitten, dat zie je toch niet.

Ik heb wel gezien waarom de bewuste actie is uitgevoerd: er zit een hoop craquele in de gelcoat her en der maar de verf die erop gespoten was maakte het er niet echt mooier op. Dan maar een paar scheurtjes zichtbaar.

Morgen ga ik de voorkant van de fiets voorzien van bumperplamuur op de plaatsen waar de gelcoat er helemaal afgebladderd is. Bumperplamuur zou flexibel moeten blijven dus dat zou niet moeten gaan scheuren, als verf ga ik proberen of het met een gewone verf spuitbus lukt om netjes bij te werken, zo niet dan gaat alles eraf en komt er gelcoat op.  Ik ga in elk geval écht alleen de plek de gelcoat afgebladderd is voorzien van een laagje verf en niet de halve fiets onderspuiten zoals dus blijkbaar iemand voor mij wel een goed idee vond ... ook moeten er nieuwe witte reflectiestrepen op want die er nu op zitten zijn niet mooi meer. Maar weer eens een mail naar velomobiel sturen...
De krassen op de zijkant van mijn val zullen wat minder makkelijk te verwijderen zijn maar ik ga het proberen met een fijn schuurpapier, nat schuren en vervolgens met een polijstmiddel proberen weer netjes te krijgen.
 

1 opmerking:

  1. Hi Mark,

    voordat mijn mango er zo kleurrijk uitzag, heb ik me verdiept in het bestickeren (of wrappen) van auto's, om dezelfde techniek voor mijn fiets toe te laten passen. Waanzinnig mooie resultaten zijn hier mee te bereiken (het rode deel van mijn mango is trouwens ook geplakt). Ik heb toen een deal gemaakt met een plaatselijk wrap-bedrijf, om in ruil voor zijn reclame op mijn fiets, de mango te laten wrappen.
    de man was uitermate enthiousiast en zag het als een fantastische deal. Ik heb er uiteindelijk van afgezien omdat ik mijn mango nu al perfect vind.
    Wellicht iets voor jou om dat eens te onderzoeken met een wrap bedrijf uit jouw omgeving ?

    BeantwoordenVerwijderen