donderdag 3 mei 2012

Alleen op de wereld

Een beetje Remy voelde ik me vanmorgen wel, het is vakantie en dat is duidelijk te merken. Ik ben op mijn woon-werk route slechts een stuk of 4 andere fietsers tegengekomen! Tel daarbij op de heerlijke in-ear oordopjes en het was een enorm rustig en relaxed ritje. Dat mag van mij wel  zo blijven. Als ik drukte wil pak ik de auto wel.

Vanavond zouden de bestelde onderdelen voor mijn open ligfiets binnen moeten komen dus die zou binnenkort ook weer moeten gaan rijden. Net op tijd voor het echt warm wordt :) Dan is het nog even bekijken wat lekkerder rijdt in de zomer, de Mango velomobiel of de Dingo open ligger. 


3 opmerkingen:

 1. Ik vond het in de Mango juist altijd wel lekker koel. Tenminste als je aan het rijden bent. Het zonlicht schijnt minder rechtstreeks op je lichaam en ik vond het daardoor betrekkelijk koel in de Mango. Op het moment dat je gaat stilstaan, moet je er eigenlijk zo snel mogelijk uit of verder fietsen, want dan ben je heel snel een gebraden worstje.
  Sinds ik geen VM meer heb, vind ik het eigenlijk altijd warm genoeg voor de open ligfiets ;)
  Ik mis het driewieler-rijden echt geen seconde. Het rijden op een tweewieler is voor mij toch het ultieme fietsen. Een driewieler geeft toch meer een autootjes-gevoel :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik ben ook benieuwd hoe mij met velomobielen in de zomer gaat bevallen. Hoe warm krijg ik het tijdens het rijden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het maar niet zo warm en vochtig is als gisteren toen ik naar huis reed. Ik kon mijn t-shirt en broek bijna uitwringen. Het regende dus kap erop maar dat was eigenlijk te warm.
  Wel even een mountainbiker het snot voor de ogen getrapt. Bij 30km/u hield het al redelijk op maar omdat ie zo enthousiast daarvoor had geprobeerd me bij te houden heb ik er nog een schepje bovenop gedaan en had direct mijn nieuwe topsnelheid te pakken: 46km/u :)
  Dat ik het daarna warm had was niet zo verwonderlijk :)

  En 2 of 3 wielen, tja het heeft allebei zijn voors en tegens. 3 wielen rijdt relaxed, je kan niet omvallen, kan makkelijker over je schouder kijken en hoeft vanwege de stroomlijn gewoon minder hard te trappen. Op 2 wielen heb je wel wat meer het fietsgevoel. Koeler maar ook meer weerstand maar ook weer makkelijker tussen dingen door rijden en lekker leunen in bochten.

  BeantwoordenVerwijderen