donderdag 24 mei 2012

Bijna hondengehakt

Ben je lekker bezig om een opgefokt snorbrommertje voor te blijven zie je ineens een wegversperring opdoemen. En niet een gewone, nee 2 vrouwen die het nodig vonden om op een breed, druk bereden 2 richting fietspad te gaan staan, met 2 honden en al, waarvan 1 hond aan de andere kant van het fietspad stond dan het baasje , uiteraard aangelijnd. Bellen we nogal zinloos met een snelheid tegen de 40km/u , dan maar roepen. Dat hielp gelukkig en de hond werd rap aan de kant getrokken. Wat denken sommige mensen toch?

edit: de plaats op google maps:

https://maps.google.nl/maps?q=burgemeester+heusdenslaan+vlaardingen&hl=nl&ll=51.923123,4.356573&spn=0.011473,0.033023&safe=off&hnear=Burgemeester+Heusdenslaan,+Vlaardingen,+Zuid-Holland&t=m&z=16&layer=c&cbll=51.923201,4.356895&panoid=VH0WU3Wx622pie7nLfyyug&cbp=12,79.74,,0,6.2

Tegenwoordig zijn het geen stoeptegels meer maar asfalt en is de stoep iets smaller geworden en het fietspad iets breder, ik gok een meter of 3~4 breed.

6 opmerkingen:

 1. Je weet toch ook wel dat een gemiddeld fietspad eigenlijk een servicestrook voor auto's, vergaderruimte voor wandelaars en slalom voor andere fietsers is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd de neiging om dat te vergeten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er zijn mensen die niets denken , dat zijn dan sommige

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Egocentrisme is het nieuwe socialisme... Mensen denken alleen nog maar aan zichzelf en niet meer aan hoe ze overkomen op anderen. Zelf denk ik dat Velomobilisten nog een van de meer sociale mensen zijn die WEL rekening proberen te houden met anderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zal de knuppel eens in het "hondenhok" gooien.
  (Ik weet uiteraard ook wel dat het eigenlijk een hoenderhok moet zijn, vandaar de aanhalingstekens)

  De bromfiets is tegenwoordig niet meer welkom op het fietspad. Eén van de redenen was het grote snelheidsverschil tussen fietsers en bromfietsers...:)

  Hoe hard mocht zo'n bromfiets ook alweer rijden...? Oh ja, 40...!

  Met dat soort snelheden misschien toch maar zoveel mogelijk tussen de auto's gaan rijden?

  Ik ken de situatie ter plaatse niet, maar hier bij mij in de buurt zijn veel fietspaden waar ook de voetgangers gebruik van moeten maken. Simpelweg omdat er geen stoep is. Je kunt natuurlijk niet van die mensen verwachten dat ze allemaal maar in de berm/het gras gaan lopen, omdat wij toevallig met hoge snelheid over het fietspad willen rijden.

  Blijft natuurlijk het feit dat deze dames stilstaan op het fietspad en hun hond(en) niet in de gaten houden. Dat is natuurlijk nooit goed te praten.

  Waarom dan toch het verhaal hierboven? Ik vind nou eenmaal dat we allemaal rekening met elkaar moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht van een voetganger eigenlijk wel dat hij of zij op de stoep lopen, die was er namelijk in dit geval gewoon naast het fietspad aanwezig. Daarbij was dit een breed fietspad , 2 richtingen op waar 45km/u brommers ook op het fietspad moeten rijden dus dan is 40km/u geen hele vreemde snelheid lijkt mij.
   De weg die er naast ligt is een 2 x 2 baans weg waar je 50km/u mag dus je raad het al: daar wordt minstens 70 gereden door automobilisten, daar ga ik niet tussen fietsen en mijn leven wagen omdat miep en bep zich niet aan de regels kunnen houden.

   Op smallere fietspaden of op fietspaden waar geen stoep aanwezig is rij ik natuurlijk ook geen 40km/u maar meestal rond de 30km/u.

   Maar ik ben het met je eens dat rekening met elkaar houden absoluut nodig is maar dat werkt wel 2 kanten op.

   Ik heb een plaatje van het fietspad ter plaatse aan de post toegevoegd.

   Verwijderen