vrijdag 4 mei 2012

EIS, BAS en BIS

Electrische fietsinhaal syndroom, Bukker aanhang syndroom en brommertje inhaal syndroom. Ik had het alle 3 op de terugweg.

De eerste was geen lol aan,  een electrische fiets die 25km/u reed. Die was ik dus snel voorbij.

Daarna werd het interessant. Een wielrenner die behoorlijk door reed. Ik begon met een achterstand.
Ik kwam van het industrieterrein en ik moet dan met een haakse bocht naar rechts het fietspad op. Daar kwam de wielrenner voorbij vliegen. Dus ik heb alle zeilen bijgezet en moest echt continu boven de 43km/u blijven om iets dichterbij te komen. Er eenmaal achter bleek de beste man toch echt constant tussen de 35 en 40km/u te rijden. Aangezien het fietspad bijna afgelopen was en gevolgd wordt door een scherpe bocht heb ik hem niet ingehaald. Op het wielrenpakje stond ook iets van de ronde van brabant of vlaanderen ofzo dus volgens mij wel echt een serieuze wielrenner. Ook gezien de omvang van zijn kuitspieren hoef ik me niet te schamen geloof ik :)

Een stukje verderop een brommer met blauw plaatje (25km/u) die blijkbaar niet goed geknepen was want hij reed 30km/u. Op zich geen snelheid om je druk om te maken maar wel als ik weet dat ik straks een viaduct omhoog moet trappen!

Bij het eerste stoplicht dat we tegenkwamen keek hij al verbaasd dat ik hem zo makkelijk bij kon houden.
Hij leek wat te gaan willen zeggen maar ik had niet zo'n zin om mijn koptelefoon af te doen :)

 Het wordt groen en het viaduct komt al in zicht. Normaal rij ik met zo'n 25km/u naar boven en dat is al best werken, het loopt best steil aan de kant waar ik nu van aan kwam rijden. Het brommertje sukkelt met 30km/u naar boven en ik kon het niet laten. Ik zet aan, stamp even een paar keer flink op de pedalen en daar gaan we, 30km/u, 32 km/u , 34km/u en ja het brommertje komt in beeld, nog even en we rijden 35km/u als we er voorbij gaan. Het brommertje reed zo te zien qua snelheidsverschil inmiddels iets trager omdat het heuvelop moet.

De verbaasde blik van de man die op de brommer reed was het allemaal waard. Ik heb nog NOOIT iemand zó verbaasd zien kijken.  Daarna ging het heerlijk met 40km/u en harder omlaag en de brommer heb ik niet meer gezien daarna.

Dat was wel even werken vandaag maar het was wel een lekker ritje om even alle frustraties eruit te fietsen :)


2 opmerkingen:

  1. ik kom elke dag blauwe plaatjes tegen en ze rijden allemaal al gauw 35 of meer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij is het meestal zo ongeveer de helft die te hard rijdt. Dat maakt de uitdaging minder leuk want je weet niet tot hoever zo'n ding is opgefokt en dan trap je je straks uit de naad terwijl dat ding gewoon vrolijk 60 of 70 kan .. :)

    Alleen die 45km/u brommers waag ik me niet aan, te weinig rechte stukken fietspad om echt goed op snelheid te komen helaas, alleen dat stuk waar ik de wielrenner bij wilde houden, het hazepad in Schiedam, is mooi asfalt en recht maar dat is slechts 1,5 km ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen