woensdag 9 mei 2012

Fraaie actie van Schiedam

A.s. vrijdag zou in Schiedam de kruising algerastraat,  's Gravenlandseweg afgesloten worden i.v.m. werkzaamheden. Ik werk in de Algerastraat dus ik hield er al rekening mee dat ik vanaf volgende week weer maar een andere route moet rijden. Kom ik vanochtend aanrijden... is de kruising afgesloten! En dat niet alleen, alle zijwegen zijn intussen ook opgebroken. Dus de enige optie die ik nog had was de drukke 's gravenlandseweg op met de velomobiel. Niet echt prettig aangezien er altijd redelijk hard gereden word.  Voor auto's stond uiteraard aangegeven dat de boel was afgesloten, fietsers mogen het gewoon bekijken.

De rode strepen is wat momenteel afgesloten is:


En nergens een bordje voor fietsers aan het begin van het industrieterrein dat je er op attendeert dat het halve industrieterrein opgebroken ligt! Echt schandalig. de gemeente Schiedam is echt by far de allerslechtste fietsgemeente die ik ken en mag zich heel diep schamen voor dit wanbeleid. 

Het mooiste is nog dat ik toen ik de Ringerstraat inreed om vervolgens via de van Heekstraat de algerastraat in te rijden ik ook nog geblokkeerd werd. Er wordt daar nieuwbouw gepleegd en uiteraard staan er dan vrachtwagens dwars over de weg. Er langs kon niet, de stoep op kon ook niet want er is nauwelijks stoep en als er stoep is staat er een boom op ....  Ik was al uit de fiets gestapt om te kijken of ik ergens de stoep op kon of er langs kon toen de vrachtwagenchauffeur toch dacht van goh, misschien moet ik even ruimte maken voor die fietser en die 10 auto's achter hem....

Gelukkig gaat het bedrijf waar ik werk verhuizen binnenkort en ik hoop dat dat ver weg wordt van het walgelijke fietshatende Schiedam.8 opmerkingen:

 1. ik zou zoiets toch maar melden bij de gemeente. Wellicht leren ze er van of kunnen ze er tocj nog iets aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het met alle plezier doen alleen heeft het bij Schiedam geen enkele zin. Ik heb al vaak genoeg klachten ingediend en er wordt gewoon niks mee gedaan. Als je ziet hoe de fietspaden er ook bij liggen in Schiedam dan is het niet moeilijk te zien dat Schiedam gewoon lak heeft aan fietsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fietsers hoef je toch niet serieus te nemen? Heel normaal hoor om fietsers aan hun lot over te laten bij werk aan de weg. Net als 'fietsers afstappen'. Komt je vast bekend voor. Ooit de variant voor auto's gezien? Ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd melden, is het niet bij de gemeente, dan ten minste bij de afdeling van de Fietsersbond. Schiedam heeft een eigen afdeling. Als ze nooit iets horen, dan denken ze dat het goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook bij de fietsersbond heb ik al diverse meldingen gedaan en je kan bij de fietsersbond zien waar al eerder melding over gemaakt is. Over bv de dramatische staat van het fietspad op de hargalaan is al heel vaak melding gedaan, en wat zegt de gemeente doodleuk: geen geld voor. Het fietspad moet inderdaad vervangen worden (uitspraak van 2004! ) maar er is geen geld voor. 8 jaar later is dat er blijkbaar nog steeds niet.
  Maar ik zal nog eens een poging wagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geef toe, ik ben laks in het melden van misstanden. Maar het is helaas gemeentelijk beleid dat als er niet geklaagd word er ook niks gedaan wordt. (ik ben ambtenaar geweest)
  De fietsersbond is op dit moment de plek om je ongerief te dumpen. Zij weten vaak de goede kanalen te bewandelen om mensen in beweging te krijgen. Echt, hun (doorgeven) melding werkt heel vaak.

  Een andere mogelijkheid is om op de side van de Fietsersbond ook tijdelijk afsluitingen om fietsers ongerief te melden op een kaart. Dan hou de routeplanner daar rekening mee en worden andere fietsers gewaarschuwd. Een goed initiatief. Als deze vaak gebruikt gaat worden kan dat ook gewicht in de schaal leggen bij gemeentes (en hun aannemers) die willen daar niet openbaar negatief beoordeeld worden.

  Ondanks dikke boekwerken en cursussen voor mensen die wegen mogen afzetten zijn ze helaas niet fietsminded. Deze groep hangt er helaas maar wat bij, goede uitzondering daar gelaten.
  Ik spreek uit fietservaring als uitvoerend van een gemeente.

  Een ding nog.
  Blijf rustig, netjes en beleefd. Dan is men meer bereid te luisteren naar je probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Overigens als het je kan troosten: Vergelijk 'onze' situatie eens met onze zuiderburen.
  http://fietsbult.wordpress.com/
  http://bickyenzijnfietsen.blogspot.com/2012/05/klagen-en-zagen.html
  Ik lees dat soms met verbazing wat daar allemaal gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In Belgie is het inderdaad soms ook droevig maargoed, geen of slecht fietspad en je rijdt gewoon op de wél onderhouden weg. Soms vraag ik me wel eens af wat nou beter is, aparte fietspaden die slecht worden onderhouden of gewoon alles op de weg door elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen