donderdag 10 mei 2012

Het regent bijna nooit

Maar vanochtend wel natuurlijk. Waarom moet dat toch altijd gepaard gaan met hoge temperaturen zodat je de keuze hebt tussen natregenen of natzweten.... ik ben toch maar voor natzweten gegaan maar prettig is anders :)
Wel fijn dat Vlaardingen een aantal verkeerslichten nu voorzien heeft van lusdetectie én met de ledjes rondom de drukknop  kun je zien dat je gedetecteerd bent. Scheelt een hoop werk omdat ik niet telkens de schuimkap eraf hoef te doen nu :) Op de heenweg hoef ik nu bij geen enkel verkeerslicht meer op de knop te drukken.

Alleen op de terugweg ben ik van 2 stoplichten nog altijd niet zeker of ze lusdetectie hebben.

Ik twijfel nog steeds of ik nog een dakje voor mijn fiets zal kopen want tja in de regen fietsen in wellicht niet leuk maar echt vaak hoef ik niet door de regen heen.  Dit jaar pas 2 of 3 keer door regen hoeven fietsen.  Vaak is het toch al droog als ik naar huis ga of begint het pas te regenen als ik op het werk ben.

En dan nog altijd de vraag: Koop ik een versatile dakje (qua prijs en warmteontwikkeling het gunstigst) of een race / tourkap die toch wel heel stevig aan de prijs zijn maar bv in de winter wel weer erg lekker zijn volgens mij.  Misschien moet ik nog een paar keer natregenen om de knoop uiteindelijk door te hakken :)


2 opmerkingen:

 1. Keuzes maken doe jezelf.
  Ik kan je wel mijn overwegingen geven.

  Het Versatile-dakje is relatief goedkoop en sneller binnen budget. De bescherming in regen is matig. Dagelijks gebruik voor Mango en Quest niet optimaal. Tenzij je een vaste opklapbaar systeem maakt waar het op gemonteerd is. Het is tenslotte ontworpen voor een Versatile/Orca kap.
  Een voordeel is nog de bescherming tegen direkt zonlicht zomers en een verhoogde, verkoelende tochtstroming. Klein opvouwbaar. Combinatie met minivizier blijft nodig.

  De 'race'kap van Velomobielonderdelen is licht, werkt uitstekend met alle weersomstandigheden en snelheden. De prijs is niet mals, maar als je een echte snelle doorrijder bent zeker een aanwinst. Zeker met een Quest.
  Ook als deelbare (goedkoper) kap op de bestaande kraag. Vizier is makkelijk en goedkoop te vernieuwen.

  Voor de Mango is natuurlijk speciaal de Sinner velomobielkap ontworpen.
  Deze is prettig ruim om je heen. Heeft voldoende ventilatie en zicht (ook op je instrumenten). De prijs is aanzienlijk lager dan de 'andere' racekap. Bijna het hele jaar rond te gebruiken. Vast, dik vizier waar je voorzichtig mee moet omspringen. Niet opvouwbaar.

  Als WW-rijder zoals jij beslist een overweging waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er staat er een kap voor de Mango te koop:
  http://www.ligfiets.net/advertisement/12406/vast-kap-voor-mango.html

  BeantwoordenVerwijderen