vrijdag 18 mei 2012

Testfilmpje met oude HD camera

Omdat mijn dashcam stuk was en mijn sleutelcamera niet zulk denderend beeld gaf ben ik eens gaan kijken voor alternatieven. Voor een goede actiecamera zoals de gopro of de countour+ betaal je al snel richting de 300 euro en dat vind ik toch een beetje te gortig worden.
Ik heb nog wel een (oude) compact camera liggen van samsung, een HMX-U10
FullHD en niet te groot van formaat:
Die heb ik nooit op mijn fiets gebruikt omdat ik geen zuignap had die op mijn fiets bleef plakken. Nu had die dashcam een uitstekende zuignap en aangezien de statiefaansluiting prima paste heb ik die vandaag eens op de mango geplakt. Het resultaat valt me niet tegen, als is het jammer dat het geen wide angle lens is. Hierdoor lijkt de wereld toch een stuk trager langs te komen dan in werkelijkheid maar de beeldkwaliteit en stabiliteit is naar mijn mening prima. Zet voor het filmpje de beeldkwaliteit op 720p (1080i werd een beetje een te groot filmpje maar ga proberen die ook online te zetten)


edit: 1080 filmpje staat nu online:


2 opmerkingen:

 1. Hi Mark,
  Golvende beeld is niet ideaal om naar te kijken. De plaats van de camera is uitstekend. Je rijdt echt mee.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat golvende hebben echt heel veel camera's, alleen de echt dure hebben dat niet. De positie van de camera is naar mijn mening inderdaad wel goed zo en hij zit niet in de weg aangezien hij op de smurfenmuts zit.

  BeantwoordenVerwijderen