dinsdag 5 juni 2012

Hoe lang kan je wachten...

Nou gisteren heb ik 9 minuten (!) NEGEN minuten voor een verkeerslicht staan wachten. Ok, niet helemaal fair aangezien het niet 100% de schuld van het verkeerslicht was.
Toen het licht namelijk groen werd blokkeerde een vrachtwagen de kruising met het fietspad zodanig dat niemand er langs kon. Dat werd dus een extra ronde wachten.

Vanwege het slechte weer was iedereen blijkbaar massaal met de auto gegaan want het was een enorme drukte en kruispunten blokkeren is dan blijkbaar toegestaan.
Vooral als er slechts een stuk of 8 fietsers staan die er niet langskunnen want bij de volgende ronde stond er een volvo station op het fietspad de boel te blokkeren.

 Ik kon er net langs maar echt mensen.. hou die kruispunten nou eens vrij! Je gaat echt niet dood als je niet je stuk blik op het fietspad deponeert en gewoon even bij het groene verkeerslicht wacht tot je door kan rijden.

 De situatie gezien vanaf de automobilist. Het is toch niet zo dat je het fietspad niet ziet en het is al helemaal niet zo dat je niet ziet dat het verderop vast staat. Ze mogen voor het blokkeren van kruisingen wel eens forse boetes gaan uitschrijven.


 Ik stond waar de blauwe brommer staat en de volvo stond waar de golf staat.

Gisteren ook nog bijna platgereden door.... een collega !  Rij ik gisteren op het industrieterrein en kom bij een kruising (T-splitsing). Rechts een rij auto's, links komt niks maar wat er van rechts achter die rij auto's vandaan komt zie ik niet. Ik rij voorzichtig de kruising op en wie komt daar van rechts aanscheuren. Mijn collega .... Gelukkig kon ik op tijd stoppen.

Vanochtend een straat verder gepakt waar ik iets beter overzicht heb. 


Heb gisteren het minivizier weer even van stal gehaald , dat scheelt wel veel als je in de regen fietst. tenminste niet alle spetters midden in je gezicht, je ziet alle druppels mooi over het vizier heen vliegen. Afgezien van dat vind ik het verder niet echt prettig om met dat vizier erop te fietsen. Veel te warm, meer herrie vanuit de fiets en lastiger om de schuimkap erop en eraf te doen.Omdat alle verkeerslichten vanochtend wél meezaten heb ik een nieuw snelheidsrecord. 10km in krap 21 minuten geeft een gemiddelde snelheid van ruim 28,5km/u !

3 opmerkingen:

  1. netjes dat je bleef wachten.. regende het toen ook zohard? wel "zuur" als je negen minuten moet wachten in de stromende regen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig was het op dat moment droog, anders was ik niet zo heel blij geweest inderdaad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tsja, al jaren een herkenbaar fenomeen ikke ikke ikke en de rest kan stikke overigens heeft eenieder ooit geleerd dat je een kruising- vlak moet vrijhouden

    BeantwoordenVerwijderen