dinsdag 26 juni 2012

Idiote bejaarde

Gisteren kwam ik het oude echtpaar weer tegen waarvan de man al eerder tegen mij liep te gebaren dat ik niet zo hard moest fietsen (ik reed toen 20km/u .... ) terwijl hij zich volgens mij niet beseft dat hij toch echt op een FIETSPAD loopt.
Gisteren liep hij weer naar me te gebaren (ik reed toen 15 (!) km/u ) dat ik te hard reed. Nou van mij heeft hij gisteren een duim omhoog gehad met de melding dat het goed met hem was.

Waar bemoeit hij zich mee! Achterlijke gladiool.  Volgende keer blijf ik niet meer aardig en kan hij de wind van voren krijgen van me.

Tevens heb ik gisteren nog een wel leuk gesprekje gehad met een hoop schoolgaande meiden die het een erg cool ding vonden en druk aan het discussieren waren of het nou een roze moest gaan worden of toch maar geel en wat er dan aan tekst op moest staan. Enthousiasme was er in elk geval genoeg! :)


6 opmerkingen:

 1. wat een opwinding....als je dat ouder echtpaar nou eens net zoveel positieve aandacht zou geven als die jonge meiden .....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. De eerste keer ben ik gestopt en heb ik vriendelijk gevraagd wat het probleem was maar hij was niet echt voor rede vatbaar en liep na een korte 'rustig aan je rijdt zo hard' gauw weer weg.
   De 2e keer iemand op deze manier 'terecht' wijzen terwijl je zelf op een fietspad loopt slaat echt nergens op. Dus ja daar wind ik me wel over op. Loop dan of niet weg als ik een dialoog met je aan wil of probeer anderen niet zinloos terecht te wijzen. Daar kan ik ook echt heel slecht tegen.

   Verwijderen
  3. Aiai!. Erg herkenbaar, maar hou je in als het kan.
   Tot 15 tellen en dan zwaaien: Dag meneer. Prettige dag meneer. Zo vriendelijk mogelijk. Al meen je er niets van.

   Als je zend maar er is geen ontvanger heeft het geen zin een boodschap uit te dragen.
   Lastig, ik weet het.

   Bedenk dat het je velomobiel erg opvalt en dat je een minderheidsgroep representeert die al onder vuur ligt. Een bevestiging van een slechte naam zit niemand op te wachten.
   Ook al heb je helemaal gelijk natuurlijk. ;-)

   Verwijderen
 2. gewoon even vriendelijke zwaaien, hem een prettige dag toewensen en met gepaste snelheid je reis voortzetten... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas had ik deze week een vergelijkbare, toch wel heel slechte ervaring: slingerende man (jaar of 30) op stadsfiets met fietskar ver voor me op een fantastisch (snel) overzichtelijk fietspad. Hij slingerde erg omdat hij daar speels plezier aan ontleende, heb ik alle begrip voor. Ik minder vaart tot 25 omdat het bellen niet veel lijkt uit te halen. Toen hij toch nog rechts ging rijden kon ik er mooi langs .. tijdens het inhalen wil hij weer naar links de linker fietspad helft op.

  Hij schrok zich wezenloos toen het bijna fout ging en begon een flink partijtje te schelden. Ik ben langzaam gaan rijden om het niet zo te laten eindigen, maar had helaas niet de beheersing om vriendelijk te blijven; geen grove toestanden maar wel geroepen (jammer) dat hij toch echt fout zat. Helaas blijkt er dan te weinig tijd voor bezinning en uitzinnig fietste hij hard weg. Ik durfde hem bijna niet meer in te halen, en verdomd, toen ik dat toch deed ging hij weer naar links zonder waarschuwing zonder kijken.....

  Gelijk hebben is geen gelijk krijgen en ik heb er een heel naar gevoel aan overgehouden. In de publieke opinie ben je bij voorbaat de foute partij en de nuance is dan helemaal zoek. Op zijn verjaardagsfeestjes gaat hij vast hoog van de toren blazen.

  Ik ga op zoek naar een nog vrijere fietsroute.
  Overigens, de fietser zei mijn toch duidelijke fietsbel niet gehoord te hebben. Ik moet dus ook vaker toeteren, ook al vind ik dat veel minder vriendelijk dan bellen.

  Gelukkig was dit een van de vervelendste voorvallen in zo'n 20 000 km, dus eigenlijk valt het ook weer reuze mee en in de auto zijn er ook wel eens kleine ergernissen.

  BeantwoordenVerwijderen