zaterdag 16 juni 2012

Klein onderhoud

Beetje onderhoud gedaan aan de fiets vandaag.

Aan de rand achter het wiel was de verf een klein beetje losgekomen dus dat heb ik bijgewerkt. Ook was de rechterspiegel nogal knullig bevestigd want er zat geen versteviging onder met als gevolg dat er allemaal barstjes in de gelcoat zitten als gevolg daarvan.
Ik heb daarom nu 2 extra glasvezelmatjes onder de plaats van de spiegel geplakt en de spiegel opnieuw bevestigd. Dat lijkt wat steviger. Ik zag dat het aan de linkerkant wel gedaan was maar dat ze daar een groter matje gebruikt hebben dan ik heb. Maarja, beter iets te klein dan niks.
Tevens de boel even goed schoongemaakt , voornamelijk achter de wielen. Wat een derrie hoopt zich daar op zeg. Hoop modder maar ook olie en smeer wat denk ik van de veerpoten afkomt.

Remtrommels maar gelijk even een doekje langsgehaald, ik had de wielen er toch af .

De schuimkap heb ik met impregnatiespul ingespoten wat je ook voor je schoenen kunt gebruiken. Hopelijk lekt het nu niet meer door bij hevige regenval.

En om geklapper van de koplamp te voorkomen heb ik een stukje dubbelgevouwen velglint tussen de lamp en het gat gepropt. Zit nu vast als een huis.

Omdat ik af en toe mijn fietsbril afzet bij bv heftige regenval en ik nooit plaats heb om deze kwijt te kunnen heb ik middels klittenband op een brillentasje een opberg'vakje' gemaakt voor mijn fiets en/of zonnebril rechts onder mijn telefoonhouder:

vliegt ie tenminste niet meer onder de ketting zoals als eens eerder gebeurd is ... :)


1 opmerking:

  1. Een stukje binnenband voorkomt geklapper bij mijn lamp. En ze blijft verstelbaar.

    BeantwoordenVerwijderen