woensdag 18 juli 2012

Aangereden omdat ik gezien werd

Of eigenlijk, aangerend... door een hond welteverstaan. Hij zag me aankomen en sprintte op me af. Nu doen honden dat wel vaker maar deinzen op het laatste moment terug, deze deed dat niet en een botsing was het gevolg. De schade valt erg mee, een klein stukje van de gelcoat van de wielkast is eraf. Ik denk dat de hond er meer pijn aan overgehouden heeft.

Een geluk bij een ongeluk voor mijn bloglezers, het staat op film:
5 opmerkingen:

 1. En je reed nog wel behoorlijk rustig zag ik wel.

  Logisch dat je de neus na zo'n botsing inspecteert en niet de zijkant. Maar kennelijk is de neus vrij solide, de wielkasten ook en het stuk daartussen flexibel. Dan neemt het materiaal daar de energie van de klap op. Wist ik ook niet.

  Heb je al een idee hoeveel dat kost, die gelcoat daar herstellen/bijwerken of ga je zelf iets proberen ? Als het dezelfde kleur is als mijn eerdere Strada lijkt RAL 1023 er behoorlijk op ( mijn spiegels tov de Strada ) en zo'n spuitbusje is maar 12 euro nogwat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog een spuitbusje staan van de vorige reparatie en nog een potje flexibel blijvend plamuur dus ik ga het zelf bijwerken maar het is altijd een rotklusje en mooier wordt het er nooit van. ik baal er wel van. En nee hard rij ik daar nooit echt, heb helaas weinig andere keuze om de wijk uit te rijden want echt een fijn fietspad is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij hapt die hond naar je wiel/band. Je ziet die kop op het laatste moment iets naar beneden duiken.

  Dat zou ook de schade aan je wielkast verklaren. Extra reden dus om een VM met dichte wielkasten te kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je rijdt Marathon Plus zie ik in het filmpje? Knappe hond die zo'n sterke band stuk zou kunnen bijten... ;-)

  Wel jammer van de het beschadigde plekje, de kosten van een goed herstel ervan zouden op de hondenbezitter te verhalen moeten zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marc, dat is echt geen probleem voor een beetje "een serieuze hond". Ik heb ooit een hond een autoband van mijn vaders auto aan stukken zien trekken.

  BeantwoordenVerwijderen