dinsdag 3 juli 2012

Je kan niet bij het knopje he

Ik haal een wat oudere vrouw in en even later krijg ik een rood verkeerslicht, niks aan de hand want ik weet dat bij dat stoplicht een prima werkende lusdetectie ligt dus ik stop een eind van de paal met de knop omdat er altijd mensen zijn die zich tussen mijn fiets en de paal proberen door te wurmen.

Ineens hoor ik naast me "Je kan zeker niet bij het knopje he" , het is de vrouw van daar straks.
Ik antwoord met "nee , maar dat is ook niet nodig want ik ben al gedetecteerd door de lussen in de weg" , heb de vrouw uitgelegd dat ik dat zag doordat de ledjes rondom de knop aangingen. Ik had niet echt de indruk dat ze het helemaal begreep maar enfin.  Ze vroeg vervolgens of ik ook nog iets over me heen kon trekken als het regende, ik bevestig dit en net toen ik het wilde laten zien werd het groen. Na een groet zijn we allebei weer onze weg gegaan.

Vaak zie je mensen wel denken "ag gut, hij kan niet bij het knopje" maar ze zeggen het eigenlijk nooit zo letterlijk. Zelfs scooters halen soms de raarste capriolen uit om maar bij de knopjes te kunnen.  overal goed werkende lusdetectie en hooguit een lampje die aangaat om te laten zien dat je gedetecteerd bent zou wat mij betreft genoeg zijn. Die knopjes mogen wel afgeschaft worden. Hoef ik ook niet meer half uit de fiets te klimmen bij de paar verkeerslichten waar geen lussen liggen.


1 opmerking:

  1. Inderdaad, weg met die knopjes. Heb je geen last meer van mensen die zich tussen jou en je fiets in proberen te wurmen als je 'teveel' rechts staat.
    Zolang er knopjes zijn zullen mensen blijven WILLEN drukken :D

    BeantwoordenVerwijderen