woensdag 4 juli 2012

Loslopende hond

Gisteren reed ik naar huis toe over het industrieterrein, achter me verschijnt een wielrenner. Hij reed niet enorm hard maar toch hard genoeg om wat harder te gaan trappen om hem voor te blijven.

Met een gangetje van iets meer dan 30km/u zie ik rechts een hond zichzelf uitlaten.

Blijkbaar besloot de hond dat ik een lekker hapje was en onderbrak zijn plaspauze om mij aan te vallen. Helaas voor mij was het geen klein schoothondje maar een behoorlijk beest formaat kalf met zijn kaken uiterst handig op hoofdhoogte van mij. Ik zie de hond op me af komen vliegen en de happende beweging maakt duidelijk dat hij niet wil spelen.
Ik duik omlaag in de fiets en zie de hond net misspringen achter mijn fiets langs.

De wielrenner achter me schrok zich ook het apezuur van de hond en die zag ik in mijn spiegel ook een enorme grote slinger maken om het bakbeest te omzeilen.

Eigenaar ? Een bedrijf aan de overkant die blijkbaar een goedkoop beveiligingssysteem wilde maar te beroerd is om het beest zelf uit te laten. schandalig. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als het beest tegen mijn fiets was gesprongen. Dan was ik 100% zeker  met fiets en al omgeslagen met alle schade en ellende die daarbij hoort. En dan zit ik ook nog klem in de fiets met een boze hond zonder baasje naast me. Fijn idee !

Ik HAAT zulke lakse baasjes!




Wat dan wel weer leuk was was een gesprekje met een fiestster met kind achterop. Eerst keek ze vlug en schichtig mijn kant op. duidelijk geinteresseerd maar te verlegen om wat te vragen maar uiteindelijk zei ze toch gedag. Ze verontschuldigde zich dat ze zo zat te staren "maar zoiets zie je ook niet elke dag he" waarop ik bevestigend antwoord.   Het kindje achterop de fiets was ook duidelijk onder de indruk, af te lezen aan de bijna uit de oogkassen rollende ogen.

:)


3 opmerkingen:

 1. Ach ja, je bent altijd van aandacht verzekert. Vandaag nog de vraag: "Eh, is het een fiets of een auto?".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kinderen weten het vaak zeker : het is een auto ;)
   Sommige vragen zijn ook wel erg ondoordacht, kreeg pas de vraag of hij op zonnepanelen liep. Ik dacht nog , waar zie je die dan :-D ?

   Had vanochtend trouwens weer een hond achter me aan. Dit keer 1 straat verderop. Waarom lopen die beesten toch los. Wil je geen klanten als bedrijf ofzo....
   Of zijn je klanten het hondenvoer?

   Verwijderen
 2. zou een busje pepperspray binnen handbereik niet de oplossing zijn voor het 'honden-probleem'?
  Het is wel niet toegestaan maar altijd nog beter dan worden aangevallen door zo'n beest met alle gevolgen van dien.
  Ik fiets met mijn lowracer ook regelmatig langs hekken waar behoorlijke wilde honden achter lopen en elke keer ben ik blij als ik er weer langs ben (moet er niet aan denken dat het beest over her hek springt of dat een poortje openstaat :-(
  Dan heb je met een busje pepperspray in ieder geval iets. En mocht je het tóch een keer moeten gebruiken kun je altijd nog tegen de eigenaar van de hond zeggen: "Oh zeg, dat doe ik anders nooit" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen