zondag 1 juli 2012

Plekje voor mijn (zonne)bril

Vanwege het wisselvallige weer in dit land is het verstandig om altijd zowel een fietsbril als een zonnebril bij je te hebben, alleen.. waar laat je de andere bril die je niet draagt zodat hij toch binnen handbereik is.

Een brillenkoker die groot genoeg is, wat klittenband en lijm en je krijgt dit:
En voor wie dacht dat dit een oplossing zou zijn voor de warme dagen waarbij het regent om koel te blijven onder de schuimkap:Ik moet je teleurstellen. Je voelt wel dat de lucht wat meer in beweging is maar het effect is bijna onmerkbaar en zeker niet genoeg om van af te koelen.


3 opmerkingen:

 1. Om je lekker te maken. Met de velomobielkap op fietst het iets aangenamer dan met een schuimkraag op. In elk geval droog. En als de regen het toelaat met vizier helmaal open is het frisser dan met hoofd in de wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar hoop ik ook wel een beetje op aangezien je iets meer 'ademruimte' hebt om je heen. Die schuimkraag sluit wel erg krap aan waardoor de warmte niet echt weg kan. Zeker met vochtig weer wordt het echt een sauna onder dat ding. Het fannetje helpt daar dan wel iets bij maar niet echt enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met een fannetje moet je opletten dat je de lucht niet gewoon in de ruimte rond stuurt.
  Vochtige en/of warme lucht gewoon rondsturen helpt helemaal niet.
  Je moet zien dat je verse lucht binnenkrijgt, als een fannetje kan zorgen dat dat laatste beter gebeurd dan helpt het echt.

  BeantwoordenVerwijderen