maandag 27 augustus 2012

2 nieuwe voorbanden besteld

Alhoewel de marathon plus banden nog niet op zijn beginnen ze wel een beetje kaal te worden. Aangezien ik al een tijdje perfect moiree wilde proberen en ik las dat de  20 inch versie uit productie ging besloot ik eens te kijken of ze nu goedkoop ergens te koop waren en jawel dus direct besteld. De achterband op de mango is al een perfect moiree in de maat 47-406 en de voorbanden hou ik op 35 breed ivm stuuruitslag.
Zodra ze binnen zijn zal ik mijn bevindingen hier posten.

Vandaag mijn aanwijsstokje maar eens gebruikt. Ik kwam aanrijden bij het enige stoplicht dat ik onderweg tegenkom en voor mij klettert een jongentje op de grond. Ik wacht tot hij opgestaan is en terwijl hij wegrijdt springt het licht op oranje, ik wil het nog net halen maar een afslaande auto dwingt mij tot stoppen waardoor ik besluit maar even te wachten. Ik flintstone naar achter maar sta een roteind van de knop af , aangezien ik niet weet of er daar lussen in het wegdek zitten heb ik mijn aanwijsstokje maar gepakt en de knop ingedrukt. Heerlijk zo'n simpele oplossing :)

De nieuwe route zorgt voor constant snellere tijden naar mijn werk,  van 25 minuten van de oude route naar 20 minuten voor de nieuwe route is toch best een aardige snelheidswinst. Mooi meegenomen is de training voor heuvels want wat is dat fietspad over het liesveldviaduct en vooral over de A4 steil zeg. Wel een mooi uitzicht op de stilstaande file op de A4 vanochtend, dat dan weer wel en maakt de klim weer helemaal goed :-)

De terugreis ook sneller geworden, ik rij nu via Vlaardingen oost  -> 2e Leyden van Gaalstraat -> Spoorsingel ->  Parallelweg -> spoor over en dan via de Deltaweg de westwijk in. (marathonweg, Arij koplaan). Alleen bij de oversteek van de Marathonweg naar de Arij koplaan is een beetje vervelend bochtje: (komend van rechts, overstekend naar links). het overzicht is niet echt goed maar ik kan eventueel dat stukje ook over de weg rijden en dan gewoon afslaan zoals de zwarte berlingo.
Het grote voordeel van deze terugweg is dat ik geen enkel (nee echt NIKS!) verkeerslicht tegenkom. Ideaal bij regenachtig weer en als ik straks mijn racekap heb, dan hoef ik nergens de kap er af te doen om de knop in te drukken want er zijn helaas veel verkeerslichten zonder lusdetectie in Vlaardingen en Schiedam.

Het nadeel is dat het wegdek stukken slechter is dan op mijn oude route maar ik hoop dat de bestelde banden dat een klein beetje beter kunnen maken :-)2 opmerkingen:

  1. Mark, ik heb hier nog twee 20 inch PM hangen. Ik ga ze zeker niet meer gebruiken en heb er nog geen 100 km mee gereden.
    Weet niet of je 8 september in Dronten bent, dan kan ik ze evt meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de nieuwe banden helaas al besteld dus ben al voorzien maar bedankt voor het aanbod! :-)
    En nee ben 8 september niet in Dronten.

    BeantwoordenVerwijderen