donderdag 23 augustus 2012

Dat was snel en politie

Vanochtend een paar keer de fietspaden links laten liggen en voila, gelijk een nieuw snelheidsrecord. in 19 minuten was ik op het werk (10km) , komt neer op een gemiddelde snelheid van 31,5km/u

Wat snelheid betreft is de nieuwe route wel goed, minder verkeerslichten en meer op de weg. Alleen de wijk in en uit rijden is wat dramatisch en traag, de eerste 5 a 6 minuten gaan over klinkers en drempels wat niet echt bevordelijk is voor de snelheid. Helaas is het enige alternatief het rondom west fietspad vol met honden.

Voor het in en uitrijden van de wijk over een fatsoenlijke weg is helaas niet echt een andere optie dan óf over klinkers óf rondom west óf tussen de auto's maar dat wil je in de spits zo min mogelijk.

Dan nog een apart iets, ik rij over het hazepad in Schiedam, ik word ingehaald door een brommertje en ineens zie ik een politiebusje met redelijk hoge snelheid achter mij aanrijden, ik ga wat meer aan de kant rijden en het blijkt dat hij het brommertje in het vizier had. Toen hij daarachter reed ging sirene en zwaailicht aan en werd het brommertje aan de kant gezet. Waarom weet ik niet want overdreven hard reed ze niet dus wellicht had ze daarvoor iets gedaan wat niet door de beugel kon.

Maar toch sta je raar te kijken als er ineens een politiebusje in je spiegels verschijnt :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten