zaterdag 11 augustus 2012

Een beetje dom

Omdat ik niet helemaal gerust was op het nog heel zijn van de veren heb ik vandaag het vieze klusje maar eens uitgevoerd en de veerpoten gedemonteerd om te controleren.
Gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de kogelkopjes weer in te vetten en alles schoon te maken en de sporing te controleren.

De veerpoot gedemonteerd maar ik bedacht me iets toen ik hem zo had liggen. Zoals je ziet is mijn veer een blauwe en een deel rood. Als ik het goed heb is rood stugger dan blauw. Is het dan niet logischer om blauw onder te hebben en rood boven om zo een progressievere veerweg te krijgen? Hij lijkt nu voor mijn gevoel precies verkeerd om?  Hij past niet op een andere manier trouwens maar mijn logica zegt dat :)  Kenners die dat weten? Of maakt dat niks uit?

Goed, beide zijden waren verder in orde dus de boel ingevet en weer in elkaar gezet. Nog een kleine ontdekking dat de linkerrem aanliep dus dat kon ik ook gelijk bijstellen.
Kort proefritje gedaan en alles liep weer goed voor mijn gevoel.

Toen ik mijn gereedschap aan het opbergen was viel mijn oog op de tube smeer die ik had gepakt. Er stond echter geen 'grease' maar 'scratch remover' op de tube.

..............

DOM DOM DOM , echt een blonde actie. Ik had de verkeerde tube gepakt en de boel dus niet gesmeerd maar gepolijst nu :) goed, vieze handen had ik al dus de hele boel maar wéér uit elkaar gehaald, alle polijstmiddel verwijderd en dit keer wél grease erop gesmeerd. Zucht.

Ook gelijk het kleine plekje waar de hond mijn fiets had beschadigd bijgewerkt.
3 opmerkingen:

 1. Hoi Mark,

  Velomobiel.nl heeft Februari vorig jaar de veren van toen-nog-mijn-Mango27 vervangen/vernieuwd. Volgens mij weten ze daar in Dronten wel waar ze mee bezig zijn ;-)

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waren dat deze veren of die stuggere?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, je hebt ze eerder verwisseld. Dat waren de stuggere...

  BeantwoordenVerwijderen