donderdag 30 augustus 2012

Parkeren is en blijft lastig en Perfect Moiree

Stel je rijdt in een enorme auto zoals een daihatsu cuore. Dan heb je natuurlijk wat moeite met parkeren. 3 keer steken, 4 keer steken en dan als ik er voorbij wil besluiten dat je je hok op wielen naar voren rijdt. Beetje jammer :


Perfect Moiree

Gisteren kreeg ik de bandjes binnen en het omleggen van de banden om de velg ging redelijk soepel. In krap 10 minuten waren beide kanten gewisseld.
Ik had van deze band 2  verwachtingen: Meer comfort en rolweerstand even hoog of minder hoog dan de marathon plus en iets betere grip.

Laat ik maar beginnen met het comfort, dat valt vies tegen (t.o.v. mijn verwachtingen).
Hele korte oneffenheden zoals klinkers worden wel iets beter weggewerkt maar op iets grotere oneffenheden lijkt het geheel wel iets meer te stuiteren. Misschien moet er minder luchtdruk in ? Banden staat nu op 5 bar (max is 5,5 bar)? Al met al valt het comfort me tegen (of van de marathon plus mee) want ik merk eigenlijk nauwelijks verschil. Jammer want dat was de hoofdreden om voor deze band te kiezen. Als achterband merkte ik het verschil namelijk wél heel goed t.o.v. de marathon plus maar dat is wel een maatje breder (47 breed).

Qua rolweerstand? Ik heb geen meetapparaat maar een uitroltest van het viaduct over de A4 gaf een exact even hoge snelheid onderaan als met de Marathon plus (38,5km/u) en ook qua trapvermogen lijkt het geen bal uit te maken.

Qua grip? Duidelijk beter, bochten worden scherper aangesneden en ik lijk wel een set nieuwe remmen te hebben, de fiets remt een stuk beter nu.

Qua lekbestendigheid durf ik uiteraard nog niks te zeggen maar dat merken we vanzelf wel. De marathon plus is tot nu toe nog niet lek geweest dus de PM heeft alvast een geduchte tegenstander :-)5 opmerkingen:

 1. Voor een volgende set kan ik de gewone Marathon Greenguard aanraden. Comfort is persoonlijk, maar op 7 bar lopen ze licht, hebben ze goede grip, en de lekbestendigheid? Nog niet in 5500 km.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Mark,
  De 35 mm Perfect Moiree is een van de traagste banden die ik getest heb. Comfort hoef je er ook niet van te verwachten, daarvoor zijn ze te smal. De 47 mm versie loopt wel heel licht en comfortabel. Echter ... doordat ie veel zwaarder is stuitert ie, met de standaard dempers, op grof wegdek wel meer.
  Het advies van Maarten, Marathon Greenguard, lijkt me een verstandige keus.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben indertijd door te vaak lekrijden met PM, overgestapt op Marathon plus. Ik merkte (ook) weinig verschil qua snelheid maar comfort op ruwe klinkers is er bijvoorbeeld niet. Als deze plusjes op zijn (kan nog even duren) wil ik wel eens wat anders; die Greenguard serie zou wat kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de Greenguard serie onder m,n Mango en ik ben tevreden over de lekbestendigheid (nog niet lek in 7400km) en ik vind het comfort ook wel goed .
  Na het omwisselen van rechts naar links had 1 band een glijplek waar een bultje ontstond dus er is er 1 vervangen.
  heb er nog geen andere banden onder gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zal de greenguards even onthouden. Heb gisteren de banden op iets minder druk gezet (4,5 bar) en het comfort lijkt wel beter te zijn nu en de uitrolproef (zeer onwetenschappelijk) over het viaduct over de A4 laat zien dat de snelheid nog exact hetzelfde is. Wel ben ik zeer tevreden over de grip, zelfs met het natte weer van vanochtend had ik nog uitstekende grip. Daarin verslaat de PM de marathon plus absoluut.

  BeantwoordenVerwijderen