vrijdag 31 augustus 2012

Nat weer en ketting weer stil

Vanochtend voor een groot deel van de rit de schuimkap er maar weer opgehad aangezien het regende. Tijd niet meer gedaan gelukkig. de grip van de perfect moiree banden laten hier wel duidelijk verschil zien met de marathon plus banden die alle kanten op glijden met regenachtig weer. Nu de racekap nog en laat dan de hefst maar komen :-)


Vanochtend ook ontdekt dat het enige verkeerslicht dat ik op de heenweg via de nieuwe route heb blijkbaar een lusdetectie heeft betekent dit dat ik bij geen enkel verkeerslicht meer op de knopjes hoef te drukken aangezien de terugrit geen enkel verkeerslicht bevat :-) Ideaal, zeker bij regenachtig weer. Hoeft de schuimkap en straks de racekap er in elk geval nergens af.


Aangezien de ketting klonk alsof ie door een lading zand heen liep en stroef liep en piepte.  heb ik gisteren de ketting voorzien van olie en daarna weer netjes schoongemaakt met een doek. Aangezien ze de olie die ik vorige keer had niet hadden bij de winkel (derailleurolie) heb ik dit keer 'smeerolie' voor alle bewegende delen van fietsen en brommers gekocht. Lijkt prima te werken maar is wel iets dunner dan de derailleurolie die ik hiervoor had.

De ketting loopt nu weer als een naaimachientje en is amper hoorbaar nu terwijl het daarvoor echt een GRR GRR GRR geluid was.1 opmerking:

  1. Derailleurolie van Kroon, gewoon bij de Halfords.
    Beter ben ik nog niet tegengekomen.
    Wel de ketting na een paar ritten even napoetsen met een oud washandje, want een ketting moet van buiten schoon en droog zijn.
    succes !

    BeantwoordenVerwijderen