maandag 20 augustus 2012

Nieuwe hondvriendelijke route?

Vandaag was het over en uit met de vakantie en mocht ik weer met de Mango op pad naar mijn werk.
Omdat ik bij het fietspad bij ons achter altijd last heb van loslopende honden heb ik in de vakantie eens een alternatieve route geprobeerd en die beviel op zich wel dus die heb ik vandaag gereden.

De oude route, probleemstukje is het fietspad genaamd 'rondom west' waar honden blijkbaar los mogen lopen en vaak voor problemen zorgen door voor je fiets te springen, achter je aan te rennen of nog erger tegen je fiets aanspringen en zo je fiets beschadigen.


De nieuwe route, zoals je ziet gaat deze niet meer over 'rondom west' maar loopt deze dwars door het centrum. Ik heb 1 stoplicht minder. 2  stoplichten gaan met de lussen van de auto's mee dus daar hoef ik niet op de knopjes te drukken (hoera) en van 1 stoplicht weet ik nog niet of er lusdetectie is maar hij sprong vanochtend direct op groen toen ik aankwam.
Ook loopt de route voor een groot deel over asfalt op zgn fietssuggestiestroken en kan ik ook met gemak andere fietsers voorbij . Voorbij Vlaardingen Oost kan ik de A4 over (steil klimmetje!) en kom ik zo bij het ziekenhuis uit en kan ik het laatste stuk van de weg over mijn oude route.
Ook sla ik zo het stuk hargalaan over in Schiedam wat het meest belabberde stuk fietspad ter wereld is en waar na diverse mails naar de gemeente uiteindelijk gewoon niks aan gedaan wordt.
 Voor de terugweg is deze route niet handig ivm een paar steken die ik niet kan maken met de mango dus daarvoor rij ik de oude route terug. 's middags is het vaak niet druk met honden dus dan is het niet zo'n probleem om rondom west te pakken.Vanochtend was ik in 23 minuten op het werk dus de route is minstens net zo snel als de oude route (meestal 25 minuten) . Het lijkt een blijvertje dus.

De werkzaamheden aan mijn fiets hebben ook een behoorlijk positief effect opgeleverd, wat goed schoonmaken en opnieuw invetten al niet kan doen. Rammels zijn bijna compleet weg en comfort is stukken toegenomen op slechter wegdek, ook de wegligging lijkt beter nu.Geen opmerkingen:

Een reactie posten