maandag 20 augustus 2012

Terugweg niet zo'n succes

Heen ging de route nog best goed maar terug was niet echt heel handig, niet ten opzichte van mijn oude route. Allereerst had een aannemer besloten dat het fietspad best maar 60cm breed kon zijn en had heel handig hekken geplaatst en vergat dat even te melden vooraan het fietspad,. Uiteraard net op een stuk waar je aan beide kanten een hoge stoep had,  waardoor ik de fiets uit kon , de stoep over en dan de weg op dan maar.
Daarna ging het goed tot aan de bilitonlaan. Daarna kom ik op de floris de vijfdelaan uit en sla dan linksaf. Allemaal klinkers , vervelende paaltjes , hoge bruggetjes waar ik nét langs kon en DREMPELS. vreselijk, een aantal zijn zo hoog dat ik ze als een verlaagde sportauto schuin moest nemen.

En dan te bedenken dat auto's het zo makkelijk hebben met asfaltwegen die rechtstreeks gaan naar waar ik moet zijn (maar me daartussen wagen staat gelijk aan zelfmoord dus dat doen we maar niet. )

Enfin, qua tijd : precies 25 minuten dus net zo lang als mijn oude route maar wel kapot van het zweet en niet echt ontspannen dus de terugreis pakken we mooi de oude route maar weer en heen hou ik deze route erin voor de heenreis tijdens warme zomerdagen als het hondenvolk losloopt. In de herfst en winter is er bij het rondom west toch geen hond (phun intended) te bekennen dus dan kan ik die route mooi pakken.

En wat schetste mijn verbazing toen ik in Schiedam reed: Het hazepad wordt wéér eens afgesloten. Dat is al de 3e keer in een jaar tijd. Kunnen ze niet gewoon een keer klaar zijn met dat fietspad? Het is het enige goede doorgaande fietspad door Schiedam.  Er staat niet eens een einddatum op en de gemeente Schiedam kennende kan dat dus nog wel eens een maandenlang durend proces gaan worden..... we gaan het vanaf woensdag weer meemaken hoor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten