dinsdag 25 september 2012

4 nieuwe kogelkopjes

Vandaag toch de kogelkopjes van velomobiel.nl in de bus gekregen, mijn mail was toch aangekomen blijkbaar. Direct maar eronder geschroef, klusje van niks (al ben je er zo weer een uur mee zoet) .
Het geheel voelt een stuk meer solide nu. Wat me wel opviel was dat 1 kopje dat ik nog niet zo lang geleden vervangen had ook alweer een beetje speling begon te krijgen. Slijten die dingen zo hard of rag ik er te hard mee over drempels :-)

Enfin, morgen maar eens kijken hoe het rijdt.


5 opmerkingen:

 1. Mijn ervaring met bestelling is positief bij Velomobiel.nl. Op tijd mailen is vaak de volgende dag al ontvangen. Keurig met factuur en je eigen mailtje op de achterkant geprint zodat er geen onduidelijkheden zijn.

  Succes met klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb 21.000km op de telling.
  1 kopje heb ik keer voorzien van extra vet omdat dit piepte.
  Verder nog geen vervangen, misschien de rijstijl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het fantastische wegdek in Vlaardingen en SChiedam (ahum..)
   Veel klinkers, slecht gelegde stoeptegels etc. doen je ophanging ook geen goed denk ik.

   Verwijderen
 3. Als je bolle kogelkopjes met een borgklipje gebruikt moeten die voorzien worden van vet. Die slijten dan idd vrij snel, zeker als ze zonder vet zijn gemonteerd.
  Beter (en tegenwoordig standaard) zijn de platte onderhoudsvrije kogelkopjes. Wat lastiger te monteren, maar als ze eenmaal op hun plaats zitten weinig onderhoud nodig. Soms spuit VM.nl er wel eens wat olie met een naald onder de stofvrije afdichting door.
  Deze blijven beter spelingvrij. Wel kan er wel eens een borgmoertjes lossen en speling geven op het draad van de spoorstang. Dus daar blijft controle op nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik monteer ze in elk geval altijd met een klodder vet.

  BeantwoordenVerwijderen