maandag 24 september 2012

Accu leeg

Het is intussen wel duidelijk. Mijn accu is aan vervanging toe. Vrijdag opgeladen en alleen op de heenweg met licht aan gereden (half uur) en vanochtend ging het voorlicht steeds minder fel branden tot zelfs de knipperlichten het niet meer deden. De lamp maar uitgezet zodat in elk geval de knipperlichten nog werken (trekt blijkbaar niet zoveel stroom). Gelukkig is het al een soort licht buiten nu maar prettig is het niet om zonder licht te rijden.

Dan maar op de reserve accu over en eens kijken voor een andere accu.

Tevens net een mail naar velomobiel.nl gestuurd voor 4 nieuwe M8 kogelkopjes. 2 stuks hebben in elk geval wel heel erg veel speling (tijdelijk opgelost met een dikke klodder vet) en de andere 2 zitten tegen vervangen aan naar mijn idee.
Ook nog even de vraag gesteld hoe ik de kopjes onder de middentunnel kan vervangen. Daar zit nog niet veel speling op maar zullen ongetwijfeld een keer moeten.

Het gepiep is nog niet weg, ook na de tip die ik op mijn vorige post heb gehad te hebben uitgevoerd (smeren van het scharnierpunt).  Misschien is de speling op de kopjes wel de oorzaak en anders zou ik alleen de achterdemper nog kunnen bedenken. Was zo te zien niet zo heel moeilijk om die eruit te halen dus als de kopjes vervangen zijn en het piepen is er nog dan gaat die demper maar eens eruit.
2 opmerkingen:

  1. heb je de accu deze zomer gebruikt.
    want als je hem te lang niet gebruikt en bijlaad gaat hij inderdaad stuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik gebruik de accu gewoon het hele jaar door en wissel de 2 accu's die ik heb af.

    BeantwoordenVerwijderen