donderdag 20 september 2012

Al 2 keer regen gehad en gepiep

Gisteravond toen ik naar huis reed kreeg ik een hele plaatselijke bui die behoorlijk heftig was op mijn dak.

Vanochtend miezerde het toen ik weg reed en onderweg ging het steeds harder regenen. Ik was al bijna vergeten hoe vervelend het was om met relatief hoge temperaturen van 15 graden te moeten fietsen in de regen. Bah.

Ik hoop dat mijn racekap binnenkort klaar is!  Zo'n schuimkap is leuk maar als het hard regent komt het water toch echt op mijn schouders en borst terecht.


Tevens heb ik de laatste tijd last van gepiep wat van de achtervering vandaan lijkt te komen. Echt zo'n IE IE IE geluid als je over slecht wegdek rijdt.  Nu lijkt mij de achterveer wat moeilijker te bereiken en uiteraard hoor je niks als je gewoon op de achterkant duwt maar alleen als je én erin zit én erin over bepaalde soorten wegdek rijdt. Erg prettig om te troubleshooten dus maar niet heus.  Eens zien of ik het aandurf om de achterveerpoot een keer los te maken en uit elkaar te halen. Hij zit volgens mij best ver weg gestopt.


2 opmerkingen:

 1. Het valt best mee om de achterveer eruit te halen , zelfs ik heb het van de week nog gedaan en ik durf m,n ketting niet eens in te korten.
  Met 1 hand over de klerehanger en de andere eronderdoor kom je er redelijk makkelijk bij.
  Let alleen wel op dat je met terugplaatsen de ringetjes niet vergeet , deze moet je even vastplakken aan de onderkant van de veerpoot anders krijg je ze er nooit meer tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Mark, ik heb ook last gehad van dat gepiep, en dacht ook dat het de veer was, maar het bleek het scharnier punt van de brug te zijn.
  De bout iets losser gedraaid, wat olie en klaar was ik. Hoop dat het bij jou ook zo simpel op te lossen is.

  BeantwoordenVerwijderen