dinsdag 18 september 2012

auto's maken reclame voor de velombiel

Of ben ik erg sarcastisch als ik dit toch wel enigszins als reclame voor de velomobiel (of fiets in het algemeen) zie:
Het is dinsdag én er vielen een paar spetters regen dus ja, dan staat de complete ring Rotterdam gewoon vast.  Dit is een foto van de A4. Ik kan een kleine glimlach toch nooit onderdrukken als ik dat zie. Vooral als je je bedenkt dat de gemiddelde woon-werk afstand in ons landje klein genoeg is om massaal met de fiets te gaan. De woon-werk afstand ligt ergens tussen de 13 en 21km afhankelijk van welke bron je raadpleegt.
Hier geeft het CSB bv 13km als max op terwijl hier bij meestgebruikte woon-werk routes het max op 21km ligt.

Mijn asfalt zag er zo uit (met rechts file op de A20)
Dat is toch een stuk aangenamer dan zo'n suffe file. Ik snap niet wat mensen er aan vinden maar ze staan er voor in de rij!

Ik kwam onderweg nog een andere ligfietsers tegen, een trike die ook best stevig doorreed. Met bijna 40 op de teller haalde ik hem langzaam aan wel in maar de bochtensnelheid van hem lag een stuk hoger. Ik heb een poging gedaan tot het maken van een foto maar hij is niet zo goed gelukt ... (hint: rechtsboven in beeld )


5 opmerkingen:

 1. Ik mocht een half jaar het genoegen smaken ook over een brug te rijden met uitzicht op een snelweg. Als daar de auto's in de rij stonden was het goed mis. Maar ik heb niet de illusie dat er ook maar 1 dacht: Was ik nu maar met de velomobiel gegaan.

  De meeste berusten, een enkeling scheld zachtjes omdat hij te laat op een afspraak komt. Helaas is deze rede tegenwoordig geen schande meer en wordt je er niet op aangesproken.
  Ik verdenk de meeste ervan dat ze denken. Jak wat een weer buiten. Je zal maar met de fiets zijn. Ze luisteren naar de radio en zetten de verwarming op komfortabel. Wat later op het werk? Nou en? Dat loopt niet weg. Even lekker tijd voor mijzelf. Sigaretje erbij (hier mag het) of zelfs een bakkie doen bij een tankstation. Op het werk: Tja die file zat strak vast man!
  In de file? Heerlijk eens effe lekker uit de dagelijkse sleur van het gehaast forensen......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben bang dat je gelijk hebt ja. Al zie ik bij sommige collegas de frustratie wel degelijk aanwezig na een paar dagen van dit gezelligheid op de weg :)

   Verwijderen
 2. De spijker op zijn kop Mark !!
  De benzine is nog lang niet duur genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. helaas staat mijn VM werkeloos thuis omdat mijn werkgever het wel leuk vond als ik gedetacheerd werd in delft. almere - amsterdam was goed te doen (44km enkel) maar almere - Delft gaat mij letterlijk wat te ver. vanochtend echter hed ik er wel de balen van dat het gewoon weg niet haalbaar was met de VM.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier haal je een punt aan van het vervoersprobleem.
   Niet het vervoer is het probleem, maar we creeren zelf onnodig afstanden die overbrugt moet worden.
   Waarom moest ik als tuinman in Keulen gaan werken? Onderweg, (5 uur in de ochtend) ernaar toe kwam ik Duitse collega's uit Keulen tegen die op weg waren naar een klus in Amsterdam...idioot gewoon!
   Waarom stuurt jou baas je nog verder weg? Zijn er geen mensen in de omgeving van Delft die dat werk kunnen doen? Zo'n werkgever dient gestraft te worden voor zo'n beleid. Daarom zitten de wegen zo vol. Dit kost gemeenschap geld en geeft onnodig schade aan het milieu. Ik kan mij ook moeilijk voorstellen dat een bedrijf daar baat bij heeft zijn mensen ver te laten reizen. Dit kost extra geld en tijd.
   Hou het lokaal.

   Verwijderen